• Ted Walker

Steven Brink is een man met een missie

VEENENDAAL ,,Als je wil dat je team er alles voor over heeft, dan moet je zelf ook het goede voorbeeld geven." Dat zijn de de vastberaden woorden van Steven Brink, sinds dit seizoen de nieuwe trainer van het SKF korfbalteam.

Michel Keulstra

Het geeft goed aan met wat voor insteek Steven Brink is begonnen aan zijn nieuwe job. ,,Ik wil overal bij zijn. Teambesprekingen, trainingen en wedstrijden, niets laat ik schieten. Niet alleen bij het eerste team van SKF wat ik zelf train, maar ook bij het tweede team en bij de A-jeugd wil ik er zoveel mogelijk bij zijn. Zodat ik met eigen ogen kan aanschouwen hoe die teams er voor staan. De trainers van die teams komen ook kijken bij de wedstrijden en de besprekingen van het eerste. Dat geeft volgens mij wel aan hoe we van binnenuit er het beste van proberen te maken."

ONBEVANGEN SKF staat na zes wedstrijden gedeeld eerste, zaterdag werd nog gewonnen van toenmalig koploper Fiks: 23-19. Brink kijkt tevreden terug op het begin van het seizoen: ,,Het seizoen gaat tot nu toe redelijk zoals ik had verwacht. We spelen vrij onbevangen en dat is waar ik van houd. Zo scoren we 35 procent meer goals dan vorig seizoen. We hebben er ook wel iets meer tegen gekregen, maar dat is daar inherent aan. Ik geloof dat je betere resultaten haalt wanneer je aanvallend speelt. Afgelopen zaterdag stonden we op een gegeven moment tegen Fiks ook met een 19-15 voor, maar ik wilde dat we voor de goals bleven gaan. De aanval is tenslotte de beste verdediging."

ECHTE SKF'ER Brink zit in de eerste periode bij de club goed in zijn vel en als echte Veenendaler is hij dan ook opgetogen dat hij trainer is geworden van SKF: ,,Ik was de afgelopen jaren de trainer van DOS uit Westbroek, maar ik ben een echte Veenendaler en een echte SKF'er. Mijn vrouw speelt bij de club en ik heb door de jaren heen al meerdere functies gehad bij SKF. Mijn ambitie is dan ook altijd geweest om nog een keer trainer te worden van het eerste. Maar de paden moeten dan natuurlijk wel kruisen en dat heb je niet altijd in de hand. Mijn oude club wilde me graag houden, maar ze zouden me niet tegenhouden als ik weg wilde. Toen SKF zich in januari meldde, was de keuze voor mij dan ook makkelijk. Die kans moest ik grijpen."

WISSELWERKING Vooral in thuiswedstrijden haalt SKF dit seizoen goede resultaten. Nog niet één keer werd er verloren. Afgelopen zaterdag waren er in de wedstrijd tegen Fiks weer veel toeschouwers aanwezig , ondanks de regen. Er lijkt dan ook een heuse wisselwerking te zijn tussen de spelers en het publiek. ,,Het publiek zweept de spelers op, maar dat gebeurt ook andersom. Wanneer er wordt gescoord, wordt dat intens gevierd door iedereen en met iedereen. Zo komt er een bepaalde passie en strijd los", aldus Brink.

Aankomende zaterdag komt met de uitwedstrijd tegen Sporting Trigon een einde aan het veldseizoen. Daarna wordt er overgestapt op de zaal. ,,Ik geloof dat we de eerste wedstrijd in de zaal weer tegen Trigon spelen, dus ik hoop dat we ze een klap kunnen uitdelen, want dan komen ze met knikkende knieën naar Veenendaal", besluit Brink.