• Ted Walker
  • Archief BDUmedia

Sterkhouders zeggen vertrouwen in Kruys op en verlaten DOVO

VEENENDAAL Aan het eind van dit seizoen verlaten Enrico en Joshua Patrick de voetbalclub DOVO. De vereniging gaf spelers maandag de mogelijkheid om tot vrijdag na te denken of ze onder trainer Gert Kruys door willen gaan en de twee basisspelers hebben besloten te vertrekken naar DVS'33.

Jeroen van der Veer

Toen maandag bij de club opnieuw bekend werd dat een groot deel van de spelersgroep het vertrouwen had opgezegd in Gert Kruys, zei de technische commissie in een spoedberaad dat zij de trainer niet zouden ontslaan.

Wel werd hierbij gezegd dat spelers mochten vertrekken als ze echt niet meer met Kruys door konden gaan. Selectiespelers met een doorlopend contract kregen tot vrijdag 23.59 uur de tijd om eventueel de beslissing te maken om te vertrekken.

ONENIGHEID Waar Gert Kruys en de technische commissie in de media lieten merken dat ze dachten dat het wel los zou lopen, blijkt het nu toch anders. Het is geen publiekelijk geheim dat dit tweetal meermaals heeft aangegeven het niet eens te zijn met bepaalde dingen rondom de hoofdtrainer, maar dat ze de club DOVO fantastisch vinden. Mede daarom verlengde zij halverwege dit seizoen ook hun contract met twee seizoenen. De liefde voor de club weegt voor het duo niet op tegen de onenigheid met de trainer.

AANVOERDER Het vertrek van de broertjes is een aderlating voor de Veenendaalse club met enorme ambities. Hierdoor raakt DOVO na dit seizoen zijn vaste rechtsback kwijt en misschien nog wel erger; zijn aanvoerder Joshua Patrick. De aanvaller uit Amsterdam is dit seizoen topscoorder en is bij meer dan de helft van de DOVO-doelpunten betrokken geweest.

Beide spelers gaven zaterdagmorgen aan voor het duel tegen Eemdijk geen commentaar te willen geven. Het nieuws over het vertrek wordt door de technische commissie bevestigd, maar inhoudelijk willen zij er nog niets over vertellen.