• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Stabiele Zeeman blinkt uit bij winnend DOVO

VEENENDAAL Het lijkt erop dat het lek bij DOVO nu definitief boven is. Met de 20-jarige Yannick Zeeman centraal in de verdediging heeft de ploeg van Gert Kruys veel meer voetballend vermogen en heerst er rust in de achterste linie. Tegen Jong Groningen speelde de jongeling opnieuw een uitstekende wedstrijd en won DOVO met 3-1. ,,Ik voel mij nu eindelijk basisspeler."

Jeroen van der Veer

Hij moest lang op zijn kans wachten, maar Zeeman pakt deze nu met twee handen aan. De linkspoot speelt altijd de bal naar de goede kleur, heeft rust en speelt daarnaast ook erg volwassen. Het zorgt ervoor dat DOVO makkelijker aan voetballen toe komt, al had de ploeg het zaterdag wel lastig tegen Jong Groningen. Vooral in de eerste helft kon het alle kanten op, maar bracht een blunder DOVO op voorsprong. Na een fout van de keeper kon Nassir Maachi de bal in het lege doel schieten. ,,Je merkt dat we in een flow zitten en dan heb je dit soort gelukjes ook mee", glunderde Zeeman. 

Daarna speelde DOVO een gewonnen wedstrijd en kwam het direct na de rust op een 2-0 voorsprong. Na een overtreding op Joshua Patrick ging hij zelf achter de bal staan en werd de tussenstand 2-0. Amper één minuut later pakte ook Salim Amerzgihou zijn doelpunt mee (opnieuw blunder van de keeper) en was het duel gespeeld. ,,We zijn eigenlijk geen moment in de problemen geweest", blikte Zeeman terug. ,,Daarom balen we ook zo van die tegentreffer in de slotseconde. Als verdediging wil je altijd de nul houden."

Door een klutsbal ging door de nul en streep, maar desondanks was de jongeling tevreden. ,,We zijn nu meerdere duels ongeslagen en doen weer mee in de competitie. Voor mij is het persoonlijk ook fijn dat ik weer terug kan kijken op een lekkere wedstrijd. Ik moest in het begin geduld hebben omdat Nando Wormgoor en Ralph Hovestad centraal stonden, maar ik heb mijn kans gepakt", aldus de speler voor wie de nodige belangstelling is. ,,Ik voel dan ook het vertrouwen en het rijdt toch lekkerder naar de club als je weet dat je in de basis staat. We moeten nu met z'n allen deze lijn doortrekken."