• Ted Walker

Sportgala: Dit zijn de nominaties bij de jeugd en trainers

VEENENDAAL Nadat vrijdag al de eerste genomineerden voor het Sportgala Veenendaal bekend werden, is nu het lijstje kandidaten compleet. Sportservice Veenendaal heeft de nominaties bekend gemaakt voor de categorieën talent jongens, talent meisjes en de nieuwe categorie: trainer van het jaar.

MEISJES Bij de meisjes zijn vier sporters genomineerd, van wie er drie actief zijn bij het muay thai boksen: Rachel Ebben (actief op WK en NK), Nawal el Amouri (actief op het WK) en Quinty Klein Gotink (zilver en brons op het WK muay thai boksen en deelname aan WK kickboksen). De vierde nominatie is voor Annelies van Dijk (NK deelnames op minitrampoline en airtrack).

JONGENS Bij de jongens gaat het tussen drie talenten. Anouar el Azzouzi (voetbal, Vitesse en voorselectie Nederlands Elftal onder 18) neemt het op tegen Thom Delno (zwemmen, Nederlands jeugdkampioen op de 50m en 100m schoolslag) en de derde genomineerde Victor Goené (triatlon, brons op het WK voor junioren en zilver op het NK jeugd).

TRAINERS Nieuw is dat dit jaar ook trainers genomineerd kunnen worden. De genomineerden zijn Rob Barel (trainer van onder anderen Jorik van Egdom en Victor Goené en daarnaast trainer van VZC triatlon en AXA Valleirenners), Harry Delno (hoofdtrainer van VZC zwemmen en de VZC jeugdestafetteploeg) en Marcel Verhaar (trainer van onder anderen Quinty Klein Gotink en Rachel Ebben en meer talentvolle muay thai sporters).

De winnaars worden bekend gemaakt op het Sportgala Veenendaal, zaterdag 5 januari in De Basiliek in Veenendaal.