• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Spitsen van Veenendaal weten eindelijk het net te vinden

VEENENDAAL Na een lange droogte is het de spitsen van voetbalvereniging Veenendaal gelukt om de critici de mond te snoeren. Tegen Candia'66 werden drie doelpunten gemaakt door de aanvallers en dit zorgden voor lachende gezichten. ,,Als zelfs de aanvallers beginnen te scoren, dan kan het nog een heel leuk seizoen gaan worden", glunderde Alfred van Doorn na de 4-0 overwinning.

Jeroen van der Veer

Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Veenendaal een beter elftal heeft en had het weinig moeite met Candia'66. De bezoekers speelden mat en de thuisploeg kon rustig rondspelen. Toch duurde het tot tien minuten voor de rust voordat de eerste treffer viel.

Na goed drukzetten van het middenveld kon Luuk van de Lustgraaf met links snoeihard de 1-0 tegen de touwen schieten. ,,Je weet dat je tegen Candia'66 moet bikkelen", aldus Van Doorn. ,,Zij zijn jong en kunnen dat niet hebben. En tja, dat irriteren is wel voor mij weggelegd."

Na de thee ging Veenendaal vrolijk door met aanvallen en kreeg het door goed werk van spits Mohammed Hassan Ali een strafschop mee. Stephan van Grootveld schoot deze a la Dusan Tadic achter de doelman, die de bal alleen maar kon horen. ,,Ik vind Candia'66 een matig ploegje", analyseerde Van Doorn de tegenstander. ,,Wij zijn geen moment in gevaar geweest."

Twee aanvallers hadden al een belangrijk aandeel in de 2-0 voorsprong en daarom kon Gert Jan Snijders niet achterblijven. De lange aanvaller scoorde twee keer, waardoor de eindstand op 4-0 kwam. ,,We hebben nooit getwijfeld aan onze aanvallers. We wisten dat ze het konden, alleen kwam het er niet uit. Gelukkig win je overtuigend, hebben we de nul gehouden en maken de aanvallers de doelpunten. Een heerlijke middag."