• Facebook TV Spitsbergen

Spitsbergen zet zich in voor ALS

VEENENDAAL Het moest bij Tennisvereniging Spitsbergen het gezelligste toernooi van de regio worden en volgens eigen zeggen is men daar goed in geslaagd. Naast dat er tennis op hoog niveau te bewonderen was, haalde men ook veel geld op voor het goede doel. Zo werd er ruim 3000 euro opgehaald voor de bestrijding van ALS.

Jeroen van der Veer

,,Het is echt een groot succes geworden", sprak Mark van der Geijs trots. Hij is één van de drie kartrekkers en kan terugkijken op enkele mooie dagen. Zo was het sportcomplex van 24 juni tot en met 2 juli het decor van het Sauna de Heuvelrug ALS-toernooi. ,,Op de finaledag stonden er zo'n 300 mensen langs de lijn. Dat was echt schitterend."

GOEDE DOEL Natuurlijk stond plezier centraal bij het evenement, maar ook het goede doel was een belangrijk speerpunt. Zo heeft een familielid van de hoofdsponsor de ziekte ALS en daarom was snel duidelijk dat de vereniging zich daarvoor in zou zetten. ,,We hebben veel georganiseerd. Zo kon men darten, ging de opbrengst van de hamburgerverkoop voor een groot gedeelte naar ALS en was er ook een verloting."

SOCIAL-MEDIA Dit alles werd aangewakkerd door social-mediagebruik. Steeds werd er iets aangekondigd en verschenen er foto's en video's. ,,De kracht van het internet heeft gewerkt. Eerst hadden wij voor de verloting helemaal niets en opeens heel veel. Dat kwam door bedrijven en particulieren", duidt Van der Geijs. ,,Iedereen wilde iets doen voor het goede doel."

Daarnaast had een enkeling ook de TourduALS in Frankrijk gefietst en werd er een feest in het Dak van de Markt georganiseerd. ,,Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat wij een mooi bedrag hebben opgehaald."

DE WINNAAR Je zou bijna vergeten dat er ook nog getennist werd. Het toernooi stond dan wel bol van de gezelligheid, de tennissers waren op de baan bloedfanatiek. Uiteindelijk ging de toernooiwinst naar Mike Schoeman. ,,Het was weer een gezellig toernooi, wat super geregeld was", aldus de winnaar. ,,Ook vond ik het mooi dat er dit jaar een goed doel werd gesteund. Fantastisch om te zien dat iedereen zich heeft ingezet om geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte ALS. Ik voelde mij vereerd om de finale voor zo'n groot publiek te mogen spelen."

Het toernooi was de negende editie en de tiende wordt volgend jaar gehouden. Er ligt dus voor de organisatie een grote taak om de afgelopen week te doen overtreffen. Onmogelijk? Van der Geijs denkt van niet. ,,We hebben er veel tijd ingestopt en dat betaalde zich uit. Het is dan wel lekker dat het nu voorbij is. Wij kunnen nu ook even bijtanken. Volgend jaar doen we 't opnieuw en is het jubileum. Natuurlijk pakken we dan groter uit."

Mede door de afgelopen dagen heeft Spitsbergen aan klantenbinding gedaan. Van der Geijs: ,,Je ziet dat landelijk de interesse voor tennis afneemt. Toch hadden wij 10 procent meer wedstrijden en een recordaantal deelnemers. Dat zijn goede signalen en dat houdt in dat men het toernooi leuk vind om naar toe te komen."