• Ted Walker

Spelmaker wil het voorbeeld geven en blijft Veenendaal trouw

VEENENDAAL Bij voetbalvereniging Veenendaal staan enkele spelers op de radar bij andere verenigingen, maar een ding is zeker; Luuk van de Lustgraaf blijft de club trouw. De 20-jarige aanvallende middenvelder heeft zijn ja-woord gegeven aan zijn huidige vereniging en hoopt daarmee een voorbeeld te zijn voor zijn teamgenoten. 

Jeroen van der Veer

De linkspoot is bij Veenendaal opgebloeid en toont aan waarom hij in de jeugd gezien werd als groot talent. Daarom waren diverse verenigingen uit de regio ook geïnteresseerd in hem, maar Van de Lustgraaf blijft Veenendaal trouw. ,,Ik denk dat als alle plannen doorgaan, wij volgend jaar voor de titel gaan", aldus de twintiger. ,,Aan Guido Prins en Stephan van Grootveld wordt ook hard getrokken, maar stiekem ga ik er vanuit dat ze ook blijven. Doen ze dat en er komen nog enkele versterkingen, dan wordt het volgend jaar echt heel leuk voor ons."

Uiteraard heeft Van de Lustgraaf ook ambitie en daarom was er toch een beetje twijfel. ,,Maar", zegt hij. ,,Ik ben twintig, speel hier alles en heb plezier met mijn vrienden. Als ik volgend seizoen een goed jaar draai, komen de clubs dan ook wel. Ik wil gewoon graag blijven en met de nieuwe trainer samenwerken. Hopelijk volgen mijn huidige teamgenoten ook."