• Foto Janus Visser/BDU

Spelers VVA'71 twijfelen over aanbod

ACHTERBERG Na de eerste training van VVA'71 is het nog altijd twijfelachtig of de negentien spelers die maandagavond op het veld stonden, ook de volgende training aanwezig zullen zijn. Sterker nog, het is de vraag of deze er überhaupt gaat komen. Voorafgaand aan de training werden de spelers in groepjes van vijf bijgepraat over de situatie, waarbij verteld werd dat er sponsoren waren gevonden. Deze zouden de spelers een kleine vergoeding kunnen bieden, die door de voetballes als 'lachwekkend' werd beschouwd. Zij staan nu in een tweestrijd: wel of niet aan het seizoen beginnen?

 

Jeroen van der Veer

 

Tijdens de fanatieke training van een kleine twee uur, was niet te zien dat er donkere wolken boven VVA'71 hangen. Na de gedane arbeid zaten de nieuwelingen al in de kleedkamer, als op het veld een overleg plaatsvond tussen de zes overblijvers van vorig jaar. Zonder trainer Johan de Man ging vervolgens iedereen de kleedkamer in, waar over de toekomst gesproken werd.

 

Een voor één druppelde de spelers vervolgens naar buiten en werd duidelijk dat niemand wist hoe om te gaan met de situatie. De vergoeding, die enkele tientjes bedraagt, nam vrijwel niemand serieus en daardoor is nog onbekend wat de toekomst van het eerste elftal van VVA'71 is. ,,De vergoeding is de basis wat we nu kunnen bieden. Dat staat vast en kan alleen nog maar meer worden, als we meer sponsoren vinden", aldus woordvoerder Walther Veltman.

 

Donderdag hoopt de vereniging meer duidelijkheid aan de buitenwacht te geven. Die dag werd door de betrokkenen genoemd, om te kijken of er nog intensief gezocht moest gaan worden naar nog meer geldschieters. Nieuwkomer Javier Martina liet al doorschemeren niet meer voor VVA'71 te willen spelen en of meer spelers zo denken, is de vraag die iedereen bij VVA'71 bezig houdt. Eén ding is echter wel duidelijk; de donkere wolken zijn nog altijd boven het sportcomplex van VVA'71. 

 

*Woensdag zal er in de papieren editie een groot verhaal te lezen zijn over alle perikelen rondom VVA'71*