• SKF

Spektakelstuk levert SKF lijfsbehoud op

VEENENDAAL Tegen The Victory uit Weesp hebben de tafeltennisheren van SKF ervoor gezorgd dat ze volgend jaar opnieuw in de eerste divisie mogen spelen. Het was continu schakelen met een wedstrijd op een ander veld elders in Nederland, maar na een zinderende partij trokken de Veenendalers lijfsbehoud naar zich toe. 

Jeroen van der Veer

Met invaller Dicky de Jong in het team begon het duel zoals verwacht. De kopman van de bezoekers won, waarna Dicky de Jong de stand weer gelijk maakte. Na opnieuw een verliespartij zorgden het duo Pieter van den Berg ervoor dat de ploegen weer naast elkaar stonden. Daarna ging er opnieuw verloren, maar het ontving goed nieuws vanuit de wedstrijd Pecos-Hilversum. Ook daar was het 2-3. 

Terwijl het bij SKF ook niet helemaal lekker liep, kreeg het een naar bericht uit Oegstgeest. Concurrent Pecas had met 6-4 gewonnen, waardoor de Veenendalers nog een punt moesten halen. Arnoud Meijer: ,,Pieter (Van den Berg, red.), die eerder eigenlijk al had willen opgeven, moest het nu doen tegen Van der Wurff. Na 1-0 achter rechtte Pieter zijn rug en kwam 2-1 voor. Op 10-7 had hij 3 matchpoints, maar hij verloor 5 punten op rij, waardoor er een beslissende 5e game aan te pas moest komen. Met een sterke start (5-1 voor bij de wissel) kwam Pieter niet meer in gevaar en won met 11-3."

Hierdoor was de vierde plaats in de competitie zeker en speelt SKF volgend seizoen opnieuw in de eerste divisie.