• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Spectaculair slot bezorgt VRC de verdiende punten

VEENENDAAL Het publiek dat de kou had getrotseerd om naar VRC te komen heeft gekregen waarvoor het kwam. Er was genoeg spektakel te bewonderen op het sportpark en in de laatste vier minuten werd een 0-1 achterstand tegen VSCO omgebogen in een overwinning.  ,,Dit zijn de lekkerste hoor."

Jeroen van der Veer

De blijdschap na de winnende treffer van Erik van de Putte was enorm. Na een matige eerste helft wist VRC in de tweede helft uitstekend voetbal op de mat te leggen en de bezoekers werden weggespeeld. Door de 0-1 achterstand -opgelopen in de eerste tien minuten- moesten de Veenendalers volle bak vooruit spelen en dit lukte. De uitploeg had nauwelijks de bal en had daarnaast ook nog eens het voordeel van de grensrechter. 

Na enorm veel mogelijkheden leek Van de Putte tien minuten voor tijd eindelijk de gelijkmaker te scoren, alleen zag de grensrechter van de bezoekers er geen doelpunt in. De bal was zeker twee meter over de lijn, zag ook Van Leeuwen. Althans... ,,Ik zeg altijd van wel, maar ik stond er ver van af. Maar iedereen zei dat het overduidelijk een doelpunt was."

De thuisploeg liet het er niet bij zitten en ging samen met Mitch van den Berg op jacht naar de gelijkmaker. Na een uitstekende actie van de invaller kwam deze er ook, toen Van Leeuwen koelbloedig afdrukte. In een overvol zestienmetergebied, schoot hij de bal met binnenkant voet in het doel. ,,Vol uithalen met de wreef kan ik niet, dus het moest wel zo", zei hij trots. 

De bal werd direct uit het net gehaald en met nog twee minuten op de klok was de hongerdrift nog altijd aanwezig. Met geconcentreerd voetbal kwam de beloning er uiteindelijk toch en was Erik van de Putte, na een assist van Bas Muller, de gevierde man. ,,Gerechtigheid", vond Van Leeuwen. ,,Wij hebben de gehele tweede helft de bal gehad en waren continu in de aanval. Heerlijk hoor, deze punten."