• Ted Walker

'Soms moet je stront ruimen'

VEENENDAAL Het ideale verbindingsstuk tussen trainer en spelers, zo kan Aart van Asselt wel genoemd worden. Nadat hij vorig jaar niet meer in een actieve rol bij de club betrokken was, is hij dit seizoen weer terug op zijn plek. Tussen de jongens en bij zijn clubje Veenendaal.

Jeroen van der Veer

 

Met de paplepel werd de liefde voor Veenendaal bij Aart van Asselt erin gegoten. Zijn vader was lid en later erelid bij de club en daardoor rolde hij er zelf ook in. Zijn hart werd langzaam blauw-geel. In het verleden was hij voetballer van het eerste elftal, maar door kapotte knieën hangen de schoenen aan de wilgen. In de rol van elftalbegeleider is hij alsnog bij de selectie betrokken en die rol is hem op het lijf geschreven. ,,Soms moet je stront opruimen, maar voor de club doe ik dat graag. Het is mijn clubje, dus dan ga je heel ver."

BELEVING Als Van Asselt gevraagd wordt naar zijn rollen binnen de club, kan hij wel even doorgaan: ,,Eigenlijk komt het er op neer dat ik de pion ben tussen spelers en trainer. Daarnaast ontvang ik de tegenstander en scheidsrechter, regel ik de voorbereiding in de zomer- en winterstop en ben ik op donderdagavond ook altijd op de vereniging."

Toch had hij vorig seizoen een jaar zonder werkzaamheden bij zijn vereniging. ,,Dat was lastig", bekent de 54-jarige Van Asselt, die er tussenuit ging in verband met een verschil in inzicht. ,,Aan het eind van vorig jaar werd ik weer gevraagd door het bestuur en toen ben ik er goed over na gaan denken. Ik miste het en ik vond dat ik iets moest doen voor de club. Er was geen beleving meer en ik wilde dat terug brengen."

 

HARD TEGEN HARD Door zijn rol als elftalbegeleider, krijgt Van Asselt te maken met teleurgestelde spelers. ,,Weet je wat het is", zegt de nuchtere Veenendaler. ,,De nummer 12, 13 en 14 zijn net zo belangrijk als de basisspelers. Die moet je tevreden houden en daardoor kan je wedstrijden winnen. Het komt er dus op neer dat ik veel met hen moet praten en moet zorgen dat zij zich ook goed voelen. Dat gaat soms hard tegen hard, maar wel altijd in het teambelang."

Momenteel gaat het met Veenendaal allerminst goed en verliest het na de degradatie van vorig seizoen nu ook in de vierde klasse zijn wedstrijden. Tot nu toe heeft het slechts één punt weten te pakken en dat terwijl het dacht dat het om de bovenste plaatsen ging spelen. Het is dus alle hens aan dek voor de voetbalclub. ,,Veel met elkaar in gesprek blijven, hard werken en hopen op een ommekeer", spreekt Van Asselt nuchter. ,,Veenendaal komt er altijd weer bovenop."

 

WAARDERING Het beeld dat de elftalbegeleider voor de wedstrijd keurig netjes de shirtjes in de kleedkamer ophangt, klopt ook bij Veenendaal. ,,Dat doe ik samen met Dirk Bos. Het is een kleine moeite en ook de jongens waarderen het. Dat is het belangrijkste, dat ik voel dat mijn aanwezigheid gewaardeerd wordt."

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Elke woensdag in VeenendaalseKrant. Tips? Mail de redactie: veenendaalse.krant@bdu.nl ovv Clubgezichten

Label:

Clubgezichten