• Erik van Leeuwen/Atletiekunie

Snelheidsduivel Stuivenberg wordt zesde van Europa

VEENENDAAL Na een intensief weekend heeft atleet Maarten Stuivenberg zichzelf naar een zesde op het EK onder de 23 in Polen gelopen. In de finale had hij wederom een goede race en kan hij dan ook terugkijken op een mooi weekend. Van alle deelnemers werd de Veenendaler zesde van Europa. ,,Ik was als zevende geplaatst voor deze finale."

 

Jeroen van der Veer

 

,,Het was echt zwaar", aldus Stuivenberg. ,,De benen waren alweer vermoeider na de vorige twee dagen. Ik kon mijzelf gelukkig wel nog een keer volledig opladen, maar het duurde wat langer dan gisteren om in die goede vibe te komen."

Tussen de beste in zijn leeftijd knokte de Veenendaler zich in de wedstrijd. Hij opende weer hard, maar dit kostte ook veel kracht. ,,Het rechte stuk voor de finish zag ik dat podium te ver weg was, maar ik wilde niet dit toernooi verlaten met het idee dat ik het heb laten lopen in de finale. Ik knokte vol door en dipte de Pool nog op de finishlijn. Volgens mij zit die er een honderdste achter nu."

Door de enomre krachtsinspanning tijdens de drie wedstrijden, is Stuivenberg nu wel gesloopt. Het is dan ook tijd om even bij te komen: ,,Het was een geweldig. Ik ben zesde geworden, terwijl ik met de 18e tijd het toernooi ben in gegaan. Ook heb ik mijn persoonlijk record dik verbeterd naar 46,33 sec. Nu morgen de rest van ons TeamNL aanmoedigen en nagenieten."