• Ted Walker

SKF zoekt naar vorm en punten

VEENENDAAL Het is nog niet het zaalkorfbalseizoen waar de spelers van SKF op hadden gehoopt. Van de eerste vier wedstrijden werd er slechts eentje gewonnen en dat is natuurlijk veel te weinig voor een ploeg die na een degradatie voor het kampioenschap ging. ,,Voorlopig moeten wij onszelf maar eerst uit de onderste plaatsen zien te spelen."

Jeroen van der Veer

Het woord kampioenschap wordt in de SKF-hal door niemand meer in de mond genomen. Na de degradatie van vorig seizoen was duidelijk dat de Veenendalers opnieuw moesten bouwen en daarmee is het hard bezig. Dit gaat met pieken en dalen en momenteel zijn er te veel dalen. Zo werd er slechts één duel gewonnen en dat zorgt ervoor dat alle spelers nog zoekende zijn naar de juiste vorm.

SCOREN Ook sterkhouder Daniel van Munster vindt het maar moeilijk te zeggen waar de stroeve start aan ligt. ,,Het is lastig om één ding te benoemen. Het is denk ik het totaalplaatje. Je geeft te makkelijk treffers weg, scoort zelf te weinig en speelt daardoor zonder zelfvertrouwen. Het is dus een optelsom."

Wie de laatste duels gaat analyseren, ziet dat er simpelweg te weinig wordt gescoord. SKF kwam drie keer niet boven de 22 treffers en daarmee ga je geen duels winnen, weet ook Van Munster. ,,Dat is dus een aandachtspuntje. Wij hebben te veel fases in een wedstrijd. We wisselen goede momenten af met hele slechte. Dat moet constanter gaan worden. Afgelopen zaterdag kwamen wij zeven treffers achter, maar wisten wij ons wel terug te knokken. De inhaalrace was niet genoeg voor de overwinning, maar gaf wel aan dat we het kunnen."

DRANKJE Aan druk wil Van Munster niet denken als aanwijsbare boosdoener. Natuurlijk is er uitgesproken dat SKF zo snel mogelijk weer wilde promoveren, maar daar bezwijkt het niet onder. Het is gewoon de vorm die de Veenendalers nog niet te pakken hebben, denkt de speler. ,,Het kwartje moet even een keer de goede kant opvallen. Als dat gebeurt, zie je dat er meer vertrouwen komt en je opeens wel weet te winnen. Van de drie nederlagen, was er namelijk maar eentje echt terecht. Wij kunnen van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen."

De terechte nederlaag was er één tegen OVVO/De Kroon. SKF verloor daar met 26-22 en hierdoor ging oud-SKF-speler Kevin IJzerman er met de winst vandoor. ,,Hij is inderdaad een goede vriend van mij, maar dat telt niet in het veld. Dan is het gewoon één van de spelers tegen wie je speelt. Na afloop hebben wij gewoon een drankje gedaan en is er niet veel meer gesproken over die wedstrijd."

LANG SEIZOEN Een natje na een gewonnen wedstrijd smaakt veel lekkerder en daarom hoopt Van Munster dat SKF snel in vorm komt. ,,Ik maak mij geen zorgen dat dit niet gebeurt. Zoals gezegd heeft veel ook met vertrouwen te maken. Wij moeten nu zo snel mogelijk afscheid nemen van de onderste plaatsen en dan kunnen wij vanzelf omhoog kijken. Aan de titel denkt momenteel niemand, maar wie weet. Zeg nooit 'nooit. Het seizoen is nog lang."

Komende zaterdag krijgt SKF een nieuwe kans, dan is Oost Arnhem de tegenstander.