• Ted Walker

SKF wil terug naar de hoofdklasse

VEENENDAAL ,,Wij gaan vol voor het kampioenschap." Dat zijn de duidelijke woorden van de nieuwe trainer van het korfbalteam van SKF, Steven Brink.

Michel Keulstra

 

SKF speelt dit jaar voor het tweede jaar op rij in de overgangsklasse, op het veld en in de zaal. Twee jaar geleden speelde het eerste team van de club nog in de hoofdklasse. Daar wil het weer naar terug. ,,Weet je wat het is, iedereen heeft waarschijnlijk de doelstelling om kampioen te worden, dat is vrij normaal. Maar wij hebben echt het idee dat we van iedereen kunnen winnen", aldus Brink.

 

KAMPIOENENMAKER Brink is vanaf dit seizoen de nieuwe trainer van het eerste team van SKF. Hij is de opvolger van Bob de Jong, die tijdelijk de functie van hoofdtrainer op zich nam vanwege het vertrek vanwege het vertrek van Martijn Sprangers. Brink is een echte Veenendaler en helemaal nieuw is hij dan ook niet. In verschillende functies is hij namelijk al 25 jaar lid bij de club.

Met Steven Brink heeft SKF een trainer in huis gehaald die weet wat het is om kampioen te worden. ,,Bij mijn vorige club DOS uit Westbroek werden we zes keer kampioen in drie jaar tijd. In de zaal en op het veld waren mijn teams vaak de beste teams."

 

DOELSTELLING Kampioen worden is dan ook de doelstelling voor het eerste team van SKF in dit seizoen. ,,In de voorbereiding heb ik gezien dat dat echt niet onmogelijk is. In mijn eerste periode als trainer van dit team heb ik gezien dat deze spelers zeer gretig zijn en dat er veel kwaliteit aanwezig is. We hebben in de voorbereiding dan ook alle oefenwedstrijden gewonnen, dus je kunt wel zeggen dat de voorbereiding zeer voorspoedig is verlopen", aldus de nieuwe trainer.

Volgens Brink is het geen toeval dat alle wedstrijden in de voorbereiding zijn gewonnen. ,,Ik heb er vanaf het begin op gehamerd we direct alles moesten geven. Er werd dus meteen vanaf de beginperiode goed getraind en dat wierp ook gelijk zijn vruchten af in de oefenwedstrijden. Als het aan mij ligt kun je die winnaarsmentaliteit er maar beter heel vroeg in het seizoen in hebben zitten." 

Mocht SKF dit jaar geen kampioen worden dan is er volgens Brink nog geen man overboord. ,,We geloven er in dat we goed genoeg zijn om kampioen te worden. Daar gaan we dan ook echt voor. We willen weer terug naar de hoofdklasse. Mocht dat niet gebeuren dan zou dat een teleurstelling zijn, maar dat zou niet het einde van de wereld betekenen. Wanneer we een geweldig seizoen draaien en we worden tweede, dan kunnen we niet ontevreden zijn. Het gaat er om dat we die stap gaan maken naar de hoofdklasse, maar dat mag ook volgend jaar gebeuren."

 

KANSEN Het doel is gesteld, maar het wordt niet makkelijk om die te halen. ,,Zowel op het veld als in de zaal zijn we ingedeeld in zeer sterke competities met geduchte tegenstanders. We hebben zeker een aantal concurrenten die ook voor het kampioenschap willen gaan. Wij hebben echter het idee dat we de kwaliteiten hebben om van iedereen te kunnen winnen. Er is veel geloof in ons eigen kunnen.''