• Wim Verzijl

SKF-vrouwen plaatsen zich al voor Eredivisiecup

VEENENDAAL Een 6-0 overwinning op US uit Amsterdam volstond zondag voor de tafeltennisvrouwen van SKF om zich te plaatsen voor de Eredivisiecup.

In de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst uit de eredivisie keken Brenda Vonk en Carla Nouwen toe vanaf de bank. Namens SKF maakte Tali Cohen haar rentree nadat zij in mei, direct na de verloren finale om het landskampioenschap, een schouderoperatie onderging. Zij kwam in haar wedstrijden tegen Rianne Strik en Ruby Tangerman niet in de problemen. Jasminka Oeij won haar wedstrijd van Merit de Jeu in drie games en wist na de pauze in vier games te winnen van Strik. Felicia Faas begon de wedstrijd goed met een ruime zege op de jonge Tangerman. In haar tweede wedstrijd tegen De Jeu kwam het tot een beslissende vijfde game die vervolgens met ruime cijfers door Faas werd gewonnen. Dankzij de 6-0 overwinning heeft SKF de tweede plaats in de eredivisie overgenomen van Scylla uit Leiden.

Op zondag 8 november wordt de laatste wedstrijd uit de eerste helft van de jaarcompetitie gespeeld. SKF speelt dan een uitwedstrijd tegen AnytimeFitness/Westa. De eerste vier teams uit de tussenstand nemen vervolgens in december deel aan de Eredivisiecup, de voormalige bekercompetitie. Aangezien SKF niet meer kan worden ingehaald door de nummer vijf uit de eredivisie heeft het team deelname aan de Eredivisiecup al veiliggesteld. Vorig jaar verloor SKF de finale om de Eredivisiecup met 3-1 van Dozy Den Helder.