• foto: Ted Walker

SKF vrouwen ondanks nederlaag niet ontevreden

VEENENDAAL Het verre Den Helder was dit weekend de bestemming voor de dames van tafeltennisvereniging SKF. Daar was het sterke Dozy Den Helder/Noor 1 de tegenstander. Van tevoren werd een kleine nederlaag als acceptabel beschouwd. ,,De doelstelling was om in ieder geval twee punten te behalen en dat is ons gelukt", zegt de routinier van de ploeg Brenda Vonk.

 

Michel Keulstra 

 

De wedstrijd begon niet goed voor de Veenendaalse ploeg. Zowel Sharon Janssen als Melanie Bierdrager verloren hun wedstrijden zonder echt een kans te maken op een overwinning en zo keek SKF al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Carla Nouwen wist in de derde partij het eerste punt binnen te slepen voor het team en ook Bierdrager wist in de vijfde partij van dezelfde tegenstander te winnen. ,,Tegen hun nummer drie op de lijst Dobrila Jorguseska konden we de punten gelukkig vrij gemakkelijk binnenhalen", aldus Vonk.

Even was er zelfs nog hoop op een gelijkspel. Nouwen mocht in de laatste partij aantreden tegen de Chinese Shuo Han. Het werd een spannende partij die de volle vijf sets duurde. Helaas kon Nouwen het in de laatste set niet meer bolwerken en werd de einduitslag op 4-2 gezet. ,,We gingen in ieder geval voor twee punten dus we zijn tevreden, al was 3-3 natuurlijk leuk geweest."

Ondanks dat er tegen de koploper werd gespeeld, was dat volgens Vonk niet te merken aan de ambiance. ,,Het was een sfeerloze bedoening daar. Dat mag natuurlijk niet van invloed zijn, maar het motiveert zeer zeker niet."