• Gezelligheid in combinatie met topsport staat hoog in het vaandel bij SKF.

    Ted Walker

SKF viert 70-jarig jubileum met maand vol festiviteiten

VEENENDAAL In 2019 viert tafeltennisvereniging SKF zijn 70-jarig jubileum en daarom pakt het in de maand januari groots uit. Diverse activiteiten staan er op de agenda; voor leden, oud-leden, familie, vrienden, kennissen en andere enthousiastelingen. Met als hoogtepunten het oud-ledentoernooi en het top-toernooi.

Jeroen van der Veer

Al jaren is de Veenendaalse vereniging een gevestigde naam in het tafeltenniswereldje en dat komt niet alleen door de gezelligheid die er bij de club is. De zo'n 175 leden zorgen ervoor dat SKF levendig is en de dames acteren al jaren op een hoog niveau. Ook de heren zijn geen grijze muizen. ,,Onze doelstelling is om binnen een of twee jaar ook met de mannen weer op het hoogste niveau te staan", zegt voorzitter Marc Sassenus gedreven. ,,Dit hebben we ook uitgesproken naar elkaar toe en naar de selectie. Daarnaast krijgen wij bij het realiseren van dit doel ook de steun van Team Veenendaal. Zij schenken ons een nieuwe tafel."

STICHTING BUITENZORG Om het jubileum te vieren, wordt iedereen erbij betrokken. De festiviteiten beginnen op vrijdag 4 januari met een buffet en pubquiz en eindigt op zaterdag 26 januari met het oud-ledentoernooi. Ook wordt er gedacht aan de maatschappelijke betrokkenheid en daarom wordt een bijdrage geleverd aan Stichting Buitenzorg. ,,Een deel van de opbrengst van ons netwerktoernooi en verloting gaat naar deze stichting", zegt Sassenus trots. ,,Wij helpen anderen graag (mee)."

TOP-TOERNOOI Op vrijdag 25 januari hoopt de vereniging op veel belangstelling voor het toptoernooi. Op deze dag komen nationale en internationale toptafeltennissers naar de SKF-hal en zij nemen het in een toernooi tegen elkaar op. ,,We hopen dat veel Veenendalers en liefhebbers komen kijken. We willen laten zien hoe mooi onze sport is en mede daarom wordt dit onderdeel georganiseerd.''

De toegang voor deze avond is gratis en de tafeltennismannen en -vrouwen zijn van 18.00 uur tot 22.30 uur te bewonderen. ,,Tafeltennis is misschien niet de modernste sport, maar het is echt spectaculair. Ik wil dan ook iedereen oproepen om gewoon even langs te komen; sfeer proeven, te kijken naar de topsporters en om bovenal te genieten. Want echt, geloof mij. Tafeltennis is absoluut niet saai."

OUD-LEDEN Naast dat het anderen wil verwennen met mooi spel, heeft SKF ook een avond georganiseerd voor zijn huidige en oud-leden. In de loop der jaren zijn veel spelers de hal binnengewandeld en juist hen hoopt de voorzitter op 26 januari te kunnen ontvangen. Een avond vol met muziek, gezelligheid, lekker eten en fanatieke partijen moet ervoor zorgen dat het echte SKF-gevoel voelbaar is. ,,Je merkt helaas dat enkele oud-leden uit Veenendaal verdwenen in verband met hun studie. Dat zie je helaas bij meerdere sporten. Dit betekent echter niet dat wij ze vergeten zijn en wij nodigen hen dan ook allemaal uit om langs te komen."

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door te mailen naar oudledentoernooiskf@gmail.com. ,,Hopelijk gebeurt dit ook, want van sommigen hadden wij helaas geen gegevens meer."