• Archief BDUmedia

SKF verliest van koploper

VEENENDAAL De tafeltennismannen van SKF hebben zaterdag met 7-3 verloren van koploper Scylla uit Leiden. In een poule waarin de verschillen tussen de teams klein zijn, was het zaak zoveel mogelijk punten binnen te halen. Met drie punten slaagt SKF daar aardig in en zo blijven de Veenendalers op koers voor handhaving in de eerste divisie.

Aan de zijde van Scylla bleek Gerard Bakker een onneembare horde en hij wist zijn drie wedstrijden zonder al teveel problemen te winnen. Pieter van den Berg bleek namens SKF in vorm en won zowel van Joost van Santen als Martin van Rijn. Dicky de Jong voegde daar een punt aan toe door in vijf games te winnen van Van Rijn. Brenda Vonk kon niet tot winst komen. Het dubbelspel werd ondanks een spannende wedstrijd alsnog door Van den Berg en De Jong verloren waardoor de einduitslag op 7-3 in het voordeel van Scylla werd beslist.

Halverwege de competitie staat SKF nu op de tweede plaats. Koploper Scylla zal zeer waarschijnlijk de kampioen worden. De strijd richt zich vooral op de tweede plaats omdat alleen deze plaats nog recht geeft op handhaving in de eerste divisie. De voorsprong op de nummer drie, en daarmee een degradatieplaats, bedraagt nu twee punten. Op 26 maart gaat de tweede helft van start en treedt SKF in een uitwedstrijd aan tegen Hilversum.