• Archief BDUmedia

SKF verliest met opgeheven hoofd

VEENENDAAL De korfballers van SKF hebben zaterdag verloren van Wageningen. De bezoekers waren in deze derby met 25-27 te sterk. Maar SKF was de morele winnaar.

Het wil dit zaalseizoen nog bepaald niet boteren bij SKF. De ploeg staat onderaan en met de wedstrijd tegen topploeg Wageningen in het verschiet, was de kans op winst vooraf niet groot.

Maar de Veenendalers gingen overdonderend van start. SKF nam meteen het initiatief en wist Wageningen keurig op afstand te houden. Telkens als het verschil terug liep naar één goal, scoorde SKF weer om een veilige marge te houden. De ruststand was 15-12 in het voordeel van SKF.

Na de pauze probeerde Wageningen de wedstrijd naar zich toe te trekken. De eerste vier goals waren voor de bezoekers en toen keek SKF voor het eerst tegen een achterstand aan: 15-16. Maar de Veenendalers waren nog allerminst verslagen. Het was weliswaar Wageningen dat nu telkens een paar puntjes voor stond, maar groot werd het verschil nooit. In de slotfase kon SKF nog twee keer tot op één puntje komen, maar Wageningen sleepte met hangen en wurgen de overwinning binnen.

Voor SKF geeft deze wedstrijd ongetwijfeld vertrouwen voor de laatste wedstrijd van dit jaar, zaterdag uit bij concurrent Nic./Alfa-college. Bij winst passeert SKF die ploeg en gaat het in ieder geval niet als laatste de winterstop in.