• Peter van Veen

SKF opnieuw met lege handen

VEENENDAAL Dit weekend speelde SKF de derby tegen streekgenoot Wageningen. Nadat de vorige wedstrijden geen punten opleverden, wist SKF dat ze moesten stunten tegen gedeeld koploper Wageningen om de punten in Veenendaal te laten.

Wageningen begon sterk aan de wedstrijd sterk waar SKF juist weer matig uit de startblokken kwam. Binnen een kwartier kwam Wageningen op een 1-6 voorsprong. SKF had moeite met het spelen van lange aanvallen. Wageningen daarentegen was met de lange heren heer en meester onder de korf. Na een kwartier kwam er wat meer vuur in het spel van SKF. Verdedigend werden meer afvallende ballen gepakt, aanvallend was er simpelweg meer rendement. De ruststand luidde 8-12.

Na rust had SKF weer moeite om scherp te starten. Wageningen liep verder uit naar 11-17. SKF had in deze helft fases waarin er drie goals op rij gemaakt werden. Daar tegenover stonden lange doelpuntloze periodes. Dit terwijl Wageningen door ging met doelpunten maken en het spelen van lange aanvallen. De Veenendalers kwamen nooit meer in de buurt en verloren uiteindelijk met 18-24. Ook deze zaterdag kwam SKF niet boven de 20 goals. Dit lijkt een serieus probleem te gaan worden voor de ploeg van Martijn Sprangers.

Zaterdag speelt SKF in Den Haag tegen HKV/Ons Eibernest. SKF zal deze week moeten gebruiken om zich te herstellen en herpakken om de punten dan wel mee te nemen naar Veenendaal.

Scores SKF: Tessa v.d. Bos 5, Bram Grijzenhout 4, Daniel van Munster 3, Karin v.d. Brink en Sytse de Jong 2, Vera van Ekris en Rutger Sloothaak.

* Foto uit archief.