• SKF

SKF-mannen pakken drie punten tegen titelfavoriet

VEENENDAAL Tegen titelfavoriet Hilversum hebben de tafeltennismannen van SKF drie punten overgehouden. Het zorgde voor een tevreden gevoel in het Veenendaalse kamp, ondanks dat het met 3-7 onderuit ging. 

Jeroen van der Veer

In het begin van de wedstrijd ging Pieter van den Berg met 1-3 onderuit tegen Cosmin Stan. Met diezelfde cijfers verloor ook Floris Zur Muhlen en hierdoor was het al vrij snel duidelijk dat Hilversum de winst mee ging nemen uit Veenendaal. 

Door 8-11, 8-11 en 5-11 nederlagen van Arnoud Meijer ging ook de derde partij verloren en kwam er een 0-3 stand op het scorebord. Pas na de 0-5 was het Pieter van den Berg die het eerste Veenendaalse punt wist te bemachtigen. De kopman won met 3-0 van Jelle Goossens en later in de wedstrijd versloeg ook Floris Zur Muhlen deze tegenstander. Het slotakkoord kwam op naam van opnieuw Van den Berg, die de allerlaatste partij -bij een tussenstand van 2-7- wist te winnen. 

,,Lang leek het af te stevenen op een 8-2 verlies, maar in de laatste partij wist Pieter knap te winnen van Martin Khatchanov, de nummer 5 van Nederland", aldus Meijer. ,,Ook het dubbel had nog onze kant op kunnen vallen, maar een 2-0 8-6 voorsprong kon niet worden verzilverd."