• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

SKF kan na rust De Meeuwen niet stoppen

VEENENDAAL Er leek in de rust geen vuiltje aan de lucht voor de korfbalmannen en vrouwen van SKF. Het had een comfortabele voorsprong tegen De Meeuwen, het speelde goed, Yorn van Kleij was in bloedvorm en er was een voorsprong van 14-10. Toch ging het onderuit en dit kwam vooral door de fase direct na de onderbreking. ,,Dit is een onnodige verliespartij."

Jeroen van der Veer

Tegen de nummer drie uit de competitie begon SKF ijzersterk aan het duel en kwam het via Bram Grijzenhout ook direct op een 1-0 voorsprong. In een gezellig drukke SKF-hal lieten de bezoekers echter zien dat zij niet voor niets hoger staan dan de Veenendalers en de achterstand werd omgebogen naar een 1-4 voorsprong. 

VIER PUNTEN Dat was voor de ploeg van Steven Brink het startsein om alle zenuwen van zich af te gooien en te doen wat het zo goed kan; aanvallend korfballen met veel variatie in het spel. Vooral de worpen van Yorn van Kleij waren met veel precisie geschoten en binnen no-time stond het 5-4 in het voordeel van de thuisploeg. ,,Er leek vanaf dat moment niets aan de hand", aldus Van Kleij, die vooral op de rebound speelde. ,,Ik heb in de eerste helft niet gedacht dat we deze wedstrijd uit handen gingen geven."

Een voorsprong werd dan ook meegenomen naar de kleedkamer en deze bedroeg in de rust zelfs vier punten verschil. Comfortable genoeg, zou je denken. Toch bleek dat niet zo want onder luidde aanmoedigingen van het uit-publiek vocht De Meeuwen zich knap terug en leek SKF in de war.

TEGENSTANDER IN EEN FLOW De 14-11 volgde al snel en de trein van de bezoekers denderde maar door. 14-12, 14,-13, 14-14, 14-15... Van Kleij zag het aan en kon er simpelweg niets aan doen. ,,Ze kwamen in een flow en daar waren we nog voor gewaarschuwd. We hebben er met z'n alle alles aan gedaan, maar zij bleven scoren en wij misten onze mogelijkheden."

De boomlange speler is zelfkritisch en weet ook dat hij naar zijn eigen spel moet kijken. Waar hij in het begin van de partij bijna alles raak schoot, lukte dit na de onderbreking niet meer. ,,Waar dat aan lag, weet ik niet", aldus Van Kleij na afloop. ,,De Meeuwen werd sterker en sterker en wij waren niet in staat dat te stoppen." 

RANGLIJST Vervolgens werd er een gat geslagen en deze was voor SKF niet meer te repareren. Door de 20-25 nederlaag missen de Veenendalers de aansluiting met de top drie en moet het waken voor de P/D-plekken. ,,Het woord degradatie is nog geen enkele keer gevallen en zal ook niet genoemd worden. Daarvoor hebben we een te goede selectie."

De komende wedstrijden vallen er echt nog wel punten te pakken tegen de mindere Goden en Van Kleij wil ook graag stunten tegen koploper HKC. ,,Maar dan moet het wel heel anders dan vandaag. Als we tegen hen zo spelen als tegen De Meeuwen, kunnen we het vergeten. Maar goed, deze nederlaag moeten we snel vergeten, weer scherp trainen en onze rug rechten..."