• Jeroen van der Veer

SKF eindelijk van de 'nul' af na zege op Oost-Arnhem

VEENENDAAL De korfballers van SKF zijn van de 'nul' af. Oost-Arnhem, ook nog puntloos, trok na een spannende wedstrijd waarin beide ploegen vooral speelden om niet te verliezen, aan het kortste eind.

Met het zonnetje erbij waren het prima omstandigheden voor een potje korfbal in Veenendaal. Beide ploegen begonnen gespannen aan de wedstrijd wat leidde tot veel slechte passes. Na tien minuten spelen kwam SKF'er Kevin IJzerman in botsing met zijn tegenstander en blesseerde daarbij zijn knie. IJzerman kon de wedstrijd niet vervolgen en moest het veld uit gedragen worden. Peter van de Weetering kwam in zijn plaats het veld in. SKF boog ondanks het uitvallen van IJzerman een achterstand van 5-7 om naar een voorsprong bij rust van 12-10.

In de tweede helft liepen de Veenendalers uit naar een verschil van vier doelpunten en hielden dat vast tot tien minuten voor het einde. Oost-Arnhem kwam in de slotfase echter langzaam maar zeker dichterbij en SKF leek de wedstrijd uit haar handen te laten glippen. Van 22-18 kwamen de Arnhemmers terug tot 22-22. Op dat moment werd Peter van de Weetering, die eerder al een hele wedstrijd in het tweede had gespeeld, gewisseld voor Sytse de Jong. Deze bracht de stand met een prachtige actie op 23-22 waarna Bram Grijzenhout met de 24-22 de zege veiligstelde voor SKF, hij bracht de stand op 24-22. De opluchting was langs het veld te zien.

Het is hopen dat de blessure van Kevin IJzerman meevalt, SKF zal hem volgende week tegen in Friesland tegen SCO hard nodig hebben. Die wedstrijd is de laatste van de eerste helft van de veldcompetitie. Daarna zal het vizier weer op de zaalcompetitie gericht worden.

Scores: Bram Grijzenhout 8, Daniël van Munster 6, Kevin IJzerman 2, Karin van den Brink 2, Rutger Sloothaak 2, Anne-Bertien Slingerland, Tessa van den Bos, Peter van de Weetering en Sytse de Jong.