• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

SKF degradeert met opgeheven hoofd

VEENENDAAL Ondanks dat de degradatie misschien was ingecalculeerd, bleek de klap zaterdagmiddag toch gevoelig toen het daadwerkelijk gebeurde. Elke sporter wil winnen en dat was bij de tafeltennissers van SKF Heren 1 niet anders. Enige lichtpuntje was het feit dat het met 7-3 van Disnierats won en daardoor met opgeheven hoofd volgend seizoen voor het kampioenschap in de tweede divisie kan spelen.

 

Jeroen van der Veer

 

Bij de loting van de eerste divisie wist SKF Heren 1 eigenlijk al genoeg. Het kwam in een loodzware poule en handhaving werd overduidelijk geen a-b-c'tje. Toch koos het ervoor om het te doen op eigen kracht en geen speler van buitenaf aan te trekken. Met eigen spelers knokten het voor wat het waard was en gooide het geen moment de handdoek in de ring. Ook niet nu degradatie een feit is. ,,Ze kunnen het bier alvast koud zetten, want aankomend seizoen worden we kampioen", aldus speler Dicky de Jong.

Waar ging het mis is dan een veel gestelde vraag en die vraag spookte ook rondom het SKF-kamp. Was het de opstelling die te vaak gewijzigd werd, kwaliteitsgebrek of maakte het te veel fouten? ,,Een combinatie van alles, al denk ik dat het vooral aan de sterkte van de poule kwam", aldus De Jong. ,,Daarnaast kan Brenda Vonk geen dubbele weekenden spelen. Als zij bij de vrouwen heeft gespeeld, speelt ze niet bij ons. Dat kost ons toch enkele punten."

De speelster van SKF speelt in het eerste team bij de vrouwen, maar zo nu en dan ook bij Heren 1. Doordat de Veenendaalse mee gepromoveerd is naar de hoofdklasse behoort dit tot de mogelijkheden en daar maakt zij dankbaar gebruik van. ,,Je speelt bij hen meer wedstrijden en de derde helft is altijd erg gezellig", lacht Vonk. ,,Natuurlijk komt zo'n degradatie wel even aan, maar we sippen niet. We komen volgend seizoen sterker terug."

Tegen Disnierats sloot het in stijl af en zorgden Pieter van den Berg (3), Brenda Vonk en Pim Mostert voor de punten. ,,Vooral voor Pieter is het zaak om zo snel als mogelijk weer in de eerste divisie te spelen. Deze 21-jarige is erg talentvol en hoort op dat niveau."

De kaarten liggen dus op tafel. Het kampioenschap, dat is waar ze bij SKF Heren 1 voor gaan. ,,Als ons seizoen in de tweede divisie gespeeld is, stop ik bij het eerste team. Dan ga ik de jeugd van onze club begeleiden in de seniorenteams. Er komt een hele goede groep aan en die wil ik op sleeptouw nemen. En zeg nou zelf; wat is mooier om met een terugkeer, en dus een kampioenschap, afscheid te nemen?"

Ook Brenda Vonk maakt zich geen grote zorgen over de toekomst van het heren tafeltennis in Veenendaal. ,,Dat wij degraderen, komt door het feit dat de competitie gewoon erg sterk was. Pech met de loting, zullen we maar zeggen. Aankomend seizoen gaat iedereen door en zie ik ons als titelkandidaat. Daarnaast komt er vanuit de jeugd een goede lichting door. Niet voor nu, maar over een paar jaar moeten zij wel ons vlaggenschip vertegenwoordigen."