• Joop de Bruin, hier in het midden, drinkt voor de wedstrijd een shotje gember.

    BDUmedia

'Sjansen met de verkoopsters'

VEENENDAAL Joop de Bruin (28) is dé smaakmaker van De Merino's en geeft in de rubriek Even vragen aan een uniek inkijkje bij de selectie.

Jeroen van der Veer

Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd? ,,Ik nuttig bij Lef! Smoothie en lunchbar het wel bekende gembershotje. Met een nog brandende strot wandel ik vervolgens door het centrum. Vaak heb ik sjans met lokale verkoopsters of praat ik over het weer met wat marktmannen. Hierna loop ik door naar De Fazaaaant waar de mannen van de Merino's vaak een 'bakkie doen'. Dan door naar de club, wedstrijdbespreking, omkleden en los.''

Wie is bij jullie dé clown? ,,David Scholte is een geniale gek. Wisten jullie dat hij stage heeft gelopen in Jeruzalem? Namelijk bij de Klaagmuur. Hij heeft de kwaliteit om super emotioneel te zijn. Van droevig en meelevend naar iemand die het leven viert."

Met wie zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Anass Lahnine aka Diego Simeone is mijn perfecte vakantievriend. Hij is super goed met zonnebrand factor 30 en kan mooi mijn schouders insmeren. Tevens beheerst Anass de kunst van het ontspannen als geen ander."

Aan wie vertrouw je jouw autosleutels niet toe? ,,De enige aan wie ik op vrijdagochtend mijn sleutels niet toe vertrouw, is Sebastiaan Klein. Deze knul doet iedere donderdag het licht in de kantine uit."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Vinnie Shelby (koosnaampje van Vincent van de Weerdhof) is communicatief sterk. Hij weet moeilijke uitspraken van onze trainer, zoals 'we moeten rücksichtslos zijn', perfect uit te leggen. Onze coach is hier blij mee. Hij noemt Vincent dikwijls de ideale schoonzoon."

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Zonder twijfel Jeroen Vrolijk. Deze jongen leeft de Nederlandse droom, is een leider, een vaderfiguur voor onze selectie. Hij is integer, slim en super fit. Bij de plaatselijke sportschool noemen ze hem niet voor niets het monster van Fit Ness.

Wie heeft de leukste spelersvrouw? ,,Ryan Holman heeft een kanjer van een meid. Ik zou haar graag een avondje mee nemen naar het Huchie, om daar lekker anoniem samen te filosoferen over het leven."

Tegenover wie wil jij op de training niet staan? ,,Marco de Gooijer en Arien Bakkenes eten vaak voor de training bij de Toko. Dit duo is dan op ieder moment in staat om ernstig giftige gassen los te laten."

Wie mag vaker een rondje geven? ,,Eén van de meest gebruikte woorden bij ons is: Lappen. Jan Gaasbeek kan op dit gebied nog stappen maken. Kijk, wij drinken bier. Maar Vrolijk en hij zitten op tandartsadvies aan de Cola mix. Prima, maar dan wel dubbel inleggen."

Wie is het meest ijdel? ,,Dit is een hele lastige, we hebben zoveel mooie jongens die er alles aan doen om elk vrouwenhart sneller te laten kloppen. Ik denk dat de prijs voor meest ijdele toch wel naar Aron de Koning gaat. Hij weet als geen ander wat het is om in de spiegel te kijken. Laat zijn wenkbrauwen wekelijks bijwerken, heeft een abonnement bij de pedicure en heeft als enige geen last van het dagelijkse navelpluisje."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.