• Peter van Veen
  • Peter van Veen

Serhat Koç laat aanbieding liggen en vertrekt bij DOVO

VEENENDAAL Ondanks dat DOVO goede hoop had op een langer verblijf van Serhat Koç, gaan de wegen tussen de spits en de Veenendalers scheiden. Nadat de kleine aanvaller in de winterstop werd gehaald, scoorde hij 18 keer. Desondanks kreeg hij van DOVO niet de aanbieding waar hij op hoopte en lijkt hij nu voor een verbintenis in België te kiezen.

 

Jeroen van der Veer

 

In een kort half jaartje ontpopte Serhat Koç zich tot publiekslieveling en met zijn grote hoeveelheid doelpunten, had hij gehoopt op een mooi aanbod van de club. ,,Maar hij was lager dan mijn huidige contract, die ik in dat half jaartje had. Begrijp mij niet verkeerd, ik doe het zeker niet alleen voor het geld, maar ik miste de waardering."

 

De keus werd makkelijker gemaakt, doordat Serhat Koç voor zichzelf had besloten eigenlijk liever niet nog een jaar in de hoofdklasse te spelen. ,,Toch zou ik gaan twijfelen, als DOVO mij echt heel graag wilde houden. Bij het aanbod kreeg ik dat gevoel niet en daarom heb ik de trainer vandaag opgebeld en gezegd dat ik niet blijf."

 

Met maar één doel werd Serhat Koç naar DOVO gehaald; hij moest de hoofdklasser naar de topklasse schieten. Dit gebeurde niet, maar desondanks ziet hij het niet als een verloren seizoen. ,,Het promoveren is niet gelukt, maar toch vind ik het jaar geslaagd. DOVO en ik hebben beiden stappen gemaakt. Helaas ontbrak de bekroning."

 

Ondanks zijn 18 treffers in een half seizoen, kwam er geen aanbieding van een betaald voetbalorganisatie in Nederland. Dit verraste Serhat Koç, bekent hij: ,,Toen ik naar DOVO kwam, wilde ik fitter en sterker worden. Dat is gelukt en ik heb laten zien een doelpunt te kunnen maken. Helaas is er geen mooie club langsgekomen uit Nederland en moet ik nu ook aan mijn toekomst gaan denken."

 

Door zijn doelpunten, speelde hij zichzelf wel in de kijker in België. Zo heeft hij al een interessant aanbod op zak ,,Die club speelt derde divisie en zijn kampioen geworden. Er is besloten om toen niet te promoveren, maar willen dit aankomend jaar wel. Mogelijk ga ik daar voetballen, want in België kan je sneller de stap naar een hoger niveau maken. Dat is toch nog altijd wat ik wil; ik wil weer de top bereiken."

 

Nu de beslissing is gemaakt om DOVO te verlaten, komt er een tijd van afscheid: ,,Dat is jammer, maar zo gaat dat in de voetbalwereld. Kraaij zei mij dat hij de beslissing betreurde, maar het wel begreep. Als het niets werd in België, wilde hij mij alsnog graag bij DOVO zien. Dat vond ik mooi."