• Ted Walker

Selectie VRC blijft grotendeels intact

VEENENDAAL De technische commissie van VRC is erin geslaagd om de grote kern van de huidige selectie aan de club verbonden te houden. De afgelopen weken zijn er diverse (persoonlijke) gesprekken gevoerd en daaruit kwam naar voren dat vrijwel iedereen ook volgend jaar het gele shirt van de club draagt. 

Jeroen van der Veer

Vorige maand werd bekend dat Jan Gaasbeek de hoofdtrainer voor volgend seizoen werd en sindsdien is men achter de schermen al druk bezig. Zo voerde de nieuwe trainer al een kennismakingsgesprek met de huidige groep en ook individuele gesprekken volgden. 

VERTREKKEN OF STOPPEN Daaruit kwam naar voren dat basisspeler Erwin Huijbens stopt en dat ook Mark Segers volgend jaar niet in de selectie te zien is. De verdediger heeft enkele zware blessures gehad en keert niet meer terug in het eerste team. Spits Steven Diepeveen kiest ervoor om in het vierde elftal te voetballen. Eerder maakte ook Jesse Sprokkelenburg te vertrekken. Hij maakt de overgang naar De Merino's. 

TWIJFEL ,,Helaas heeft Roy Rentenaar ook aangegeven verder te willen kijken", laat technische man Wim van Dijk weten. ,,Wij hadden hem graag erbij gehouden, maar Roy wil meer aan spelen toekomen."

REK Voor de rest lijken alle andere huidige selectiespelers bij VRC te blijven. Zij hebben stuk voor stuk hun toezegging gedaan voor nog een seizoen in het gele shirt. ,,Hierdoor kunnen we verder bouwen aan onze toekomst. Onze selectie is al goed en hiermee kunnen we nog jaren door. Ruben Rentenaar ontpopt zich bijvoorbeeld tot een van de leiders en je zou denken dat hij eind twintig is, maar hij is begin twintig. Dat zegt iets over de rek van deze groep."

TALENTEN Vanuit de A-junioren komen 12 spelers over naar de senioren. Een lichting die volgens Van Dijk zeer talentvol is. ,,Hiervan kunnen zijn er zeker drie á vier direct rijp voor het eerste elftal. Daarnaast hebben wij ervoor gekozen om de hoofdtrainer van de A1 -Vincent Hovestad- door te schuiven als assistent van Gaasbeek. Hierdoor is het voor de talenten ook makkelijker om hun plekje bij de selectie te vinden."

TOEKOMST De komende dagen gaat de technische commissie bekijken op welke posities gerichte aanwinsten gehaald kunnen worden. Van Dijk daarover: ,,We zijn met deze club aan het bouwen. Willen een stabiele tweedeklasser worden en onze accommodatie wordt ook steeds mooier. Het kunstgras is er sinds kort, de tribune krijgt een opknapbeurt en ook het hoofdveld gaat vervangen worden. Met enkele aanwinsten erbij kunnen wij weer jaren vooruit."