• Zoals ieder jaar zal er weer veel strijd en passie in Sporthal West zijn.

    Ted Walker

'Schitterend voor het publiek en voor het toernooi'

VEENENDAAL Met GVVV als een van de negen ploegen wordt op vrijdag 28 december voor de 24ste keer het zaalvoetbaltoernooi om de Jan Rebergenbokaal georganiseerd. Na gesprekken met onder andere FC Lienden, DOVO en GVVV is besloten dat deze verenigingen met ieder zeven A-selectiespelers komen. ,,Schitterend voor het publiek en voor het toernooi."

Jeroen van der Veer

Al enkele jaren schitterde GVVV door afwezigheid, maar de Veenendaalse grootmacht is aankomende editie weer aanwezig op het toernooi. Waar voorheen trainers John de Wolf en Erik Assink niet enthousiast waren, is de vereniging onder Niek Oosterlee wel present. Dit besluit werd met veel gejuich ontvangen door de organisatie.

GEEN GASTSPELERS ,,We willen een zo'n sterk mogelijk deelnemersveld en die komt er ook", aldus Bep Rebergen. ,,We hebben in het voorjaar met de clubs gesproken en in september nog een keer. Zij hebben ons toegezegd met minimaal zeven A-selectiespelers te komen."

Hierdoor komt een einde aan de klachtenregen van de liefhebbers. Zij vonden dat GVVV zijn gezicht moest laten zien en ook FC Lienden en DOVO konden afgelopen jaar op kritiek rekenen. Zo had FC Lienden enkele gastspelers en speelde DOVO met grotendeels B-selectiespelers. ,,Die geluiden hebben wij ook gehoord en daarom zijn we het gesprek aangegaan. Gelukkig begrepen de verenigingen het."

Naast tweededivisionisten FC Lienden en GVVV en derdedivisionist DOVO zijn ook De Merino's (1e klasse), VRC en Renswoude (2e klasse), Veenendaal en Advendo (3e klasse) en sv Panter (4e klasse) aanwezig op 28 december. De wedstrijden worden gespeeld in Sporthal West en beginnen om 13.30 uur. De finale start om 19.30 uur. Zoals ieder jaar is ook bij deze editie de toegang gratis voor publiek.

GRATIS TOEGANG ,,Dat is de kracht van dit toernooi, waarbij voetballiefhebbers elkaar weer zien of ontmoeten", aldus Rebergen. ,,Het blijft ook maar groeien en steeds meer verenigingen melden zich aan. Scherpenzeel bijvoorbeeld. Ook is gedacht aan een team met spelers uit de Betuwe, maar dit hebben we niet gedaan. Het is goed zoals het is."

STEWARDS Voorgaande jaren waren er externe beveiligers op de tribune te zien, maar daar stapt het nu van af. Stewards van GVVV en DOVO hebben toegezegd te komen en daarmee hoopt Rebergen dat het een voetbalfeestje wordt. ,,Natuurlijk wordt er op het veld fel gestreden voor de eerste plaats, maar het moet op de tribunes gezellig blijven."

SCHEIDSRECHTERS Verder zal er deze editie niet veel veranderen aan het toernooi, maar dat is volgend jaar misschien wel anders. Dan viert het Jan Rebergentoernooi zijn jubileum en wil het groots uitpakken. ,,Maar dat is iets voor later. Laten we eerst deze editie maar tot een succes brengen. We hebben trouwens ook nieuwe scheidsrechters met zaalvoetbaleredivisie-ervaring. Kortom; alle ingrediënten voor en mooi toernooi zijn er."