• Feestelijk moment bij de ondertekening van het partnerschap van Team Veenendaal met het CLV.

    Team Veenendaal

'Samen voor de overwinning'

VEENENDAAL Het gaat steeds beter met Team Veenendaal en daarvan is het ondertekenen van een samenwerking met CLV een goed bewijs. Het Christelijk Lyceum Veenendaal en Sportservice Veenendaal gaan samenwerken en beiden hopen op die manier een boost te kunnen geven aan de Veenendaalse sport. ,,Dit is een win-winsituatie voor beiden."

Jeroen van der Veer

In april werd het CLV uitgeroepen tot sportiefste middelbare school van Nederland en de school telt momenteel 21 leerlingen met een topsportstatus. Daarnaast zijn er 35 prestatiesporters met maatwerk-leren en ruim 750 sportklasleerlingen. Een samenwerking met Team Veenendaal leek dus een A-B-C'tje en het is er nu daadwerkelijk van gekomen.

ONDERSTEUNEN Sportservice Veenendaal wil met Team Veenendaal een community creëren waarbij het netwerk ervoor zorgt dat ze elkaar kunnen ondersteunen en elkaar beter maken. Het uitwisselen van ervaringen en faciliteiten is daarbij een belangrijk onderdeel. Daarom vindt Sportservice Veenendaal-directeur Frank Hafkamp het mooi dat het nu samenwerkt met het CLV. ,,Eigenlijk deden we dat al, maar nu is er ook daadwerkelijk iets ondertekend."

,,Door de samenwerking kunnen leerlingen extra ondersteuning krijgen en gebruik maken van netwerken en sportbijeenkomsten van Team Veenendaal", aldus Hafkamp. ,,Tijdens deze bijeenkomsten wordt gesproken over thema's die te maken hebben met prestatiesport. Leerlingen kunnen deze bijeenkomsten gebruiken voor school en sport. Daarnaast kunnen leerlingen worden ingezet bij evenementen of door middel van stages kennis maken met andere mogelijkheden binnen de sport. Op deze manier ondersteunen we elkaar in het bereiken van onze doelstellingen."

SAMEN WINNEN Team Veenendaal bestaat nu iets langer dan een jaar en volgens Hafkamp gaat het goed. Het plukt langzamerhand de vruchten en het heeft al veel sporters kunnen helpen met het bereiken van een hoger niveau. Een actueel voorbeeld zijn de prestaties van karateka Timothy Petersen. Hij wil zich kwalificeren voor de Olympische Spelen en krijgt badwater aangeboden om te revalideren van een enkelblessure. ,,Als tegenprestatie ondersteunt hij ons weer met z'n kennis."

Een ander mooi voorbeeld is de 12-jarige Quinty Klein Gotink van Team Verhaar. Zij won het wereldkampioenschappen K1 en is ook onderdeel van Team Veenendaal. ,,Wij willen elke prestatiesporter op wat voor mogelijke manier dan ook ondersteunen. Samen voor de overwinning is ons hoofddoel."

In 2019 wil Hafkamp de balans opmaken van Team Veenendaal, maar hij kan nu al zeggen dat het positief is. ,,Ja, je merkt dat Team Veenendaal steeds meer gaat leven in de gemeente. De community wordt groter en we zijn op de achtergrond bezig grote evenementen naar Veenendaal te halen. ,,Het NK veldrijden lijkt ons wel interessant", droomt Hafkamp voorzichtig vooruit. ,,We houden overal onze ogen open en bekijken wat mogelijk is."