• Brenda Dekker

Robin Segers kiest met zijn hart en verlaat GVVV

VEENENDAAL Middenvelder Robin Segers heeft besloten om na twee seizoenen voetbalclub GVVV te verlaten. Jarenlang stond hij bekend als hét talent uit Veenendaal en daarom plukte de grootmacht hem weg bij zijn jeugdliefde VRC. In het eerste jaar was het aanpoten voor de kleine dribbelaar, maar dit seizoen maakt de 21-jarige minuten in het eerste team. Toch kondigt hij zijn afscheid aan.

Jeroen van der Veer

,,Het was geen eenvoudige beslissing", aldus Segers. ,,Toch denk ik dat ik niet gelukkig ga worden als ik hier blijf. Ik wil weer belangrijk voor een team zijn, wekelijks negentig minuten maken en ik voelde van GVVV niet het vertrouwen dat dit hier kon lukken."

De stap van tweedeklasser VRC naar de tweede divisie was gigantisch en daarom maakte Segers in zijn eerste jaar bij GVVV nauwelijks competitieminuten in het eerste team. Het was aanpoten om aansluiting te vinden bij de selectie, maar daarin slaagde het wel.

Dit seizoen kreeg hij van Niek Oosterlee al diverse keren een basisplaats en momenteel maakt Segers zijn minuten als invaller. Het smaakt naar meer, alleen zal dit volgend seizoen niet gebeuren in het shirt van GVVV. ,,Volgend jaar ga ik fulltime werken en ik zie het niet zitten om dan ook drie keer in de week de ballen uit mijn broek te trainen om weer op de bank te zitten. Ik ben te veel liefhebber om dat te doen."

Waar hij bij VRC de speler was om wie het draaide, is dat bij GVVV anders. Toch ziet hij de periode bij GVVV niet als weggegooide jaren. ,,Absoluut niet. Ik heb mij hier enorm ontwikkeld en ben een betere speler geworden. Ik heb er alles aan gedaan en ook echt genoten van de club en het team. Ik wil dat het aankomend half jaar blijven doen en daarna is het tijd voor wat anders."

Al enkele verenigingen hebben Segers gepolst voor een overgang, maar hij wil daar wel de tijd voor nemen. ,,Ik ben blij dat ik nu de keuze heb gemaakt en wacht nu geduldig af wat er op mijn pad komt."