• Foto: Jeroen van der Veer/BDU

Ristic zaterdag samen met Taboas op de Panter-bank

VEENENDAAL Aanstaande zaterdag zal naast Panter-trainer Henne Taboas ook Dragan Ristic op de bank van de derde klasser plaatsnemen. Door een regeling van de KNVB kreeg Taboas slechts zes wedstrijden dispensatie en is er dus een assistent nodig die wél zijn papieren heeft.

Jeroen van der Veer

Zijn vaste linkerhand Mickael Bouman bezit die papieren wel, maar door zijn werk kon hij afgelopen zaterdag en aanstaande zaterdag niet aanwezig zijn. ,,Zaterdag zat onze nieuwe trainer, Ronald Roos, naast mij op de bank. Hij heeft ook nog zijn eigen team onder zijn hoede, alleen was hij afgelopen weekend met hen vrij. Aanstaande zaterdag, tegen Keizerstad, zal Ristic naast mij zitten."

Inmiddels zit Taboas al 13 wedstrijden op de bank, nadat Eddy Morren ontslagen werd. Volgens de regels mag je vervolgens zes duels zonder papieren de trainersrol op je nemen, maar deze zijn allang voorbij. ,,Vind je dan geen persoon met zijn trainersdiploma's, dan kan dat je een boete opleveren. Nu is dat geen ramp, maar het kan de vereniging ook punten in minderen bezorgden. Daar passen wij voor en daarom zijn we aan het zoeken geweest."

Daarbij kwam het al snel uit bij Ristic, met wie Taboas bevriend is. ,,Daarnaast is hij mijn trainer geweest en zo is het balletje snel gaan rollen. Ach, hij gaat lekker naast mij zitten en houdt verder zijn mond dicht", grapt Taboas, die met Panter op weg is om degradatie in de derde klasse te voorkomen.