• Foto: Jeroen van der Veer/BDU

Riani zegt DOVO af en gaat naar De Merino's

VEENENDAAL Aanvallende middenvelder Omar Riani is door zijn overgang naar De Merino's terug op de Veenendaalse velden. Ondanks een aanbieding van DOVO, kiest Riani voor zijn gevoel en gaat hij volgend jaar bij de ploeg van Henne Oostermeijer spelen. Eerder speelde hij voor het Veenendaalse DOVO, GVVV, De Merino's en vv Veenendaal.

Jeroen van der Veer

In het verleden speelde Riani meerdere keren op hoog niveau, maar stond hij het afgelopen jaar 18 maanden aan de kant. Na een rode kaart bij een vechtpartij moest de middenvelder op de blaren zitten en daardoor was hij de liefde voor de sport even verloren. ,,Ik was er klaar mee", bekent Riani, die toen bij Bennekom speelde. ,,Toch ga je dan weer een wedstrijdje kijken en gaat het weer kriebelen."

Bij FC Jeugd kon hij dit huidige seizoen na zijn schorsing nog enkele wedstrijden spelen en werd hij kampioen. De aanbiedingen volgde, waarbij hij sprak met onder andere DOVO. ,,Ik ben een gevoelsmens en mijn gevoel zei dat ik naar DOVO moest gaan.  Zij kwamen echter met een hele lage aanbieding. Daarvoor kan ik het simpelweg niet doen."

Toen De Merino's contact zocht, werd Riani enthousiast. Voetbal op een hoog niveau en in een voetballende ploeg: de inwoner van Veenendaal was direct overtuigd. ,,Daarnaast begin ik bij hen ook aan mijn trainerspapieren. Aankomend seizoen wil ik investeren en laten zien dat ik voetballen niet verleerd ben. Hopelijk promoveert De Merino's dit seizoen al naar de hoofdklasse en anders hebben we volgend seizoen een mooi kampioensfeestje."