• * Archieffoto

    Ted Walker

Reserve-doelman pakt heldenrol bij rood aangelopen De Merino's

VEENENDAAL Tegen DZC heeft Erik Petrus het belang van van een goede tweede doelman aangetoond. De keeper van De Merino's keerde een strafschop en daardoor werd het geen 3-1. In de blessuretijd pakten de Veenendalers zelfs nog een punt en daardoor werd de ploeg van Jan Gaasbeek de morele winnaar. 

Jeroen van der Veer

Na een goed begin van de wedstrijd leek er niets aan de hand. Via Jos Henken kwam het op een 0-1 voorsprong en was het de betere. Toch wist het de wedstrijd niet dood te maken en behield DZC geloof in een resultaat. Die leek er ook te komen, want na rust werd doelman Jeroen Vrolijk twee keer gepasseerd. 

Het leek zelfs erger te worden toen diezelfde Vrolijk een rode kaart ontving. ,,Hij werd met gestrekt been aangevallen en Vrolijk reageerde daarop. Er was veel gedoe op het veld en uiteindelijk trekt hij rood voor mijn doelman. Ongelofelijk", baalde Gaasbeek. 

Een strafschop leek vervolgens de wedstrijd op slot te gooien, maar de ingevallen Petrus eiste een heldenrol op door de penalty te keren. ,,En in de slotseconde scoort Marco de Gooijer de 2-2, waardoor je de morele winnaar bent", vond Gaasbeek, die ook kritisch is. ,,We moesten helemaal niet in zo'n situatie komen. Bij de 0-1 voorspong moet je de grote hoeveelheid kansen benutten en de wedstrijd killen."