• Ted Walker

Rentenaar maakt overstap van VRC naar Veenendaal

VEENENDAAL Volgend seizoen maakt Roy Rentenaar de overstap van VRC naar Veenendaal. De sympathieke aanvaller wil meer speelminuten maken en gaf enkele dagen geleden aan te vertrekken bij de ploeg van Kees van Rijswijk. Diverse verenigingen probeerde hem vervolgens binnen te hengelen, waarbij Veenendaal het meest daadkrachtig bleek. ,,Het gevoel was daar het beste."

Jeroen van der Veer

Al enkele jaren is Rentenaar een vast gezicht bij VRC en samen met zijn broer Ruben speelt hij ook dit seizoen weer in het eerste elftal. De gangmaker -binnen en buiten het veld- kan daarbij echter niet rekenen op een vaste basisplaats. ,,Ik heb toch de stempel van ideale twaalfde man. Doordat ik op diverse posities kan spelen, is dat natuurlijk prima voor een trainer. Voor mijzelf vaak ook, omdat ik dan speel als er een blessure is. Toch wil ik meer spelen en daarom besloot ik te vertrekken."

Dat vond men bij VRC jammer, al juichen ze nu bij Veenendaal. Na gesprekken hakte Rentenaar vrijdagmiddag de knoop door. ,,Die club is groeiende en ze spelen gewoon goed voetbal. Daarnaast is het net als VRC een hele gezellige club. Zo waren wij daar nog heel lang toen wij tegen en bij hen moesten spelen. Dat vind ik wel belangrijk; gezelligheid."

Dit seizoen staat het duel VRC - Veenendaal nog op het programma. Een speciaal duel voor Rentenaar. ,,Ik scoor dan gewoon de winnende voor VRC hoor. Spelers zeggen het altijd en ik nu ook: ik wil bij VRC afsluiten met een promotie en daarin wil ik ook mijn aandeel hebben."