• Ted Walker

'Psycholoog' Seubring baalt van nederlaag VCV

VEENENDAAL De volleybalselectie van VCV heeft een mooie kans laten lopen om even wat lucht te krijgen. Door het verlies tegen directe concurrent Tilburg staat VCV momenteel op een degradatieplaats en zal het vol aan de bak moeten om stuivertje te wisselen met de nummer 10 uit de competitie. ,,Bij een winstpartij kwamen we even uit de zogen, maar we komen er nu juist in."

Jeroen van der Veer

Op bepalende momenten niet thuis geven. Het is een gegeven waar coach mee moet dealen, maar dit kan Seubring maar moeilijk. ,,Als een tegenstander beter is, kan ik er mee leven. Nu verkloten wij het steeds zelf. We komen voor tot aan de twintig punten en dan laten we de tegenstander terugkomen. Doodzonde."

Want de Veenendaalse volleybalclub was helemaal niet slechter dan Tilburg, maar de bezoekers sloegen wel toe als het kon. Nadat de eerste set in 20-25 was geëindigd, kreeg VCV in de tweede set zelfs setpoint. Deze verspeelde het echter en daardoor pakte Tilburg een 0-2 voorsprong door met 28-30 te winnen. ,,We spelen met enorm veel stress, terwijl wij in die belangrijke fases juist de rust moeten bewaren. Onervarenheid? Jeugdigheid? Zeg mij het maar..."

Wat de ploeg van Seubring daarna ook probeerde, het kwam niet meer terug in de wedstrijd. Ook de derde set ging verloren en daardoor staat VCV nu voorlaatste. ,,We moeten de komende periode aan de bak om niet te degraderen. Gelukkig stond Hugo Rijken weer binnen de lijnen en hebben we in ieder geval weer wat ervaring. Verder is het voor mij nu de taak om de psycholoog te zijn. Want dat is het; het is iets psychologisch bij die gasten."