• Robin Utrecht

Prins/VCV uitgeschakeld in bekertoernooi

VEENENDAAL De volleyballers van Prins/VCV zijn het nieuwe jaar begonnen met een bekernederlaag. Rivo Rijssen was dinsdag in de achtste finale met 3-2 te sterk voor de Veenendalers.

In het begin van de eerste set ging het gelijk op, maar al snel nam VCV een voorsprong van 13-9. Na een time-out kwam Rivo terug tot 14-14 waarna de verschillen klein bleven. In de slotfase kon Prins/VCV de beslissing forceren en met 23-25 de eerste set binnen halen. De tweede set leek erg op de eerste, en opnieuw won de ploeg van Ivo Martinovic de set, deze keer met 21-25.

Het vervolg van de wedstrijd bleef spannend. Alleen er slopen meerdere foutjes in het spel van de Veenendalers. Rivo ging er meer in geloven en het publiek ging achter de thuisploeg staan. Het zorgde er voor dat de volgende sets gewonnen werden door Rivo, met 25-22 en 28-26. Een vijfde set moest de beslissing brengen. VCV kreeg de foutjes echter niet uit het spel en hoewel de ploegen lange tijd gelijk op gingen, maakte Rivo in de slotfase de minste fouten: 15-13.

De competitie gaat zaterdag weer verder, om 19.00 uur in het Ichthus College. Tegenstander is dan Arbo Rotterdam.