• Gerwin van Luttikhuizen

Prins/VCV na vijfsetter ten onder

VEENENDAAL Prins/VCV heeft in de Valleiderby uit bij Advisie/SSS net niet kunnen stunten. De Veenendalers, die middenman Wouter van Ark moesten missen, vochten voor wat ze waard waren, lieten bij fases goed volleybal zien, maar gingen uiteindelijk wel ten onder. De Barnevelders waren in vijf sets net te sterk voor de formatie van Ivo Martinovic.

VCV ging sterk van start. In de eerste set stond de ploeg uit Veenendaal tot halverwege op voorsprong toen plots SSS het initiatief overnam en de set met 25-22 binnensleepte. De tweede en derde set lukte het Prins/VCV wel om de set te winnen, beide keren was de eindstand 23-25. De vierde set was een heuse thriller waarin de ploegen elkaar geen ruimte gaven om uit te lopen. Het beslissende gat werd hoog in de twintigers door SSS geslagen: 29-27.

De allesbeslissende doorgang ging met 15-12 naar de ploeg van oud-international Albert Cristina. Bij de coach van de verliezende equipe overheerste ondanks het verlies de trots. ,,We hebben geweldige sets gespeeld en hebben gevochten voor wat we waard waren. Alles klopte qua teamgeest en het was razend spannend. Ik kan eigenlijk alleen maar tevreden zijn."