• Ted Walker

Potloodstreep door vrouwenkoers Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL Er staat nog geen streep met watervaste stift door de vrouwenkoers van Veenendaal - Veenendaal, maar met een potlood is deze al wel gezet door de organisatie. De vrouwenwedstrijd werd vorig jaar voor het eerst gereden en lijkt geen vervolg te krijgen. Geld, politie-inzet en een overvolle vrouwenagenda zijn hiervan de oorzaak.

Jeroen van der Veer

,,Vorig jaar heeft de politie al aangegeven geen twee wielerwedstrijden op één dag te willen", duidt voorzitter Job van Schuppen. ,,Als wij ons uiterste best zullen doen, zou het waarschijnlijk alsnog kunnen. Het kan bij de Amstel Goldrace ook. Maar moet je dat willen? Dat is de vraag die wij onszelf nu stellen."

VOORBARIG Er zijn meer factoren die er momenteel spelen, waardoor het de vraag is of er dit kalenderjaar vrouwen door Veenendaal fietsen. ,,Er is een overvolle vrouwenagenda in het buitenland en we moeten ook over het budget waken. Deze factoren zorgen ervoor dat er inderdaad een streep met potlood door de vrouwenkoers staat."

Het nieuws werd afgelopen week op social-media door José Been wereldkundig gemaakt. Been was vorig jaar koersdirecteur van de dameswedstrijd bij Veenendaal-Veenendaal, maar was volgens Van Schuppen te voorbarig met haar conclusie. ,,We hebben met haar nog niet gesproken over dit jaar en misschien zit dat er dwars. De berichtgeving is in ieder geval te voorbarig, want er is nog niets definitief besloten."