• Foto Van Denderen

Pieterkees Bom technisch manager Blauw Geel'55 (update)

VEENENDAAL Pieterkees Bom, nu nog hoofdtrainer bij het Veenendaalse VRC, gaat met ingang van het nieuwe seizoen de functie van Technisch Manager bij Blauw Geel'55 in Ede vervullen. ,,Voor mij is dat ook nieuw, maar de plannen zijn veelbelovend", klonk het enthousiast uit de mond van Bom.

Jeroen van der Veer

Pieterkees is geen onbekende van Blauw Geel'55. Niet alleen heeft zijn zoon bij de club gevoetbald, al in 2007 gaf hij voor alle jeugdtrainers een cursus 'train de trainer'. Vanaf 2011 is hij hoofdtrainer van het Veenendaalse VRC. Daarvoor is hij jarenlang hoofd jeugdopleidingen geweest bij VV Bennekom.

,,Toen Blauw Geel hoorde dat ik moest vertrekken, hebben zij mij direct gebeld. Het was op trainingskamp in Spanje. We waren net geland en ze hingen aan de lijn. Bij thuiskomst hebben we met elkaar gesproken en de afgelopen paar weken nog een keer."

In de afgelopen jaren heeft Blauw Geel'55 geïnvesteerd in het versterken van het technisch kader. Hieraan is de laatste jaren gestalte gegeven door technisch Jeugdcoördinator Hans Liethof, die al eerder te kennen heeft gegeven aan het einde van het seizoen te zullen vertrekken.

Bom: ,,Ik ga mij bezig houden met alles dat met voetbal te maken heeft. Je moet hierbij denken aan het eerste elftal, maar ook met bijvoorbeeld de F9 of damesvoetbal. De exacte inkleding daarvan, moet duidelijk worden als ik de functie bekleed."

Of hij het trainerschap gaat missen, betwijfelt Bom. ,,In de afgelopen jaren heb ik vaker andere dingen gedaan naast het trainer zijn. Dat is mij altijd goed bevallen. Ik hapte ik toe, toen ik deze kans kreeg. Met een groep werken is heel leuk, maar nu kan ik mij met van alles bezighouden."

Toch richt hij zijn pijlen eerst op het huidige seizoen. ,,VRC heeft mijn prioriteit. Met hen wil ik goed afsluiten. Daarna staat Blauw Geel op nummer één."