• * Archieffoto

    Ted Walker

Piepjong VCV weert zich dapper tegen VCN

VEENENDAAL Door het wegvallen van Hugo Rijken is VCV nog jonger dan dat het al was en dat bleek tegen VCN. Zaterdagavond ging er in de eigen sporthal verloren met 3-0, maar bood het getoonde spel veel perspectief voor de toekomst. ,,Ik kijk dit seizoen niet naar het resultaat en focus mij op de ontwikkelingen. Die zijn veelbelovend."

Jeroen van der Veer

Het is voor coach Hans Seubring wel even wennen om deze mindset te hebben, maar hij heeft geen keuze. Een piepjong VCV barst van het talent en moet het de komende periode laten zien. ,,Wij zijn Hugo voorlopig wel kwijt", aldus Seubring. ,,Maar we moeten door en daarom is het nu de taak aan andere spelers om op te staan."

Dat gebeurde zaterdag zo nu en dan, maar op cruciale momenten nog te weinig. In de eerste set ging het nipt met 28-30 onderuit en in de tweede set pakte VCV zelfs een voorsprong. ,,Alleen toen kwamen er vanuit de kant van VCN twee sterke reeksen en zijn wij even van slag. Op zo'n moment staat helaas nog niemand op en daar moeten we aan werken."

De tweede en derde set gingen uiteindelijk ook verloren, maar desondanks ziet Seubring genoeg aanknopingspunten. ,,Wij missen soms de ballen om door te drukken. Dat geeft ook niet, want dat hoort bij het proces waarin wij zitten. Er werd zaterdag goed gespeeld en het is veelbelovend. Als het bij ons eenmaal begint te lopen, dan kan het ook zomaar grenzeloos zijn. Daar werken we nu naar toe."