• kphotos.net

Petersen geselecteerd voor WK karate

VEENENDAAL De bronzen medaille van Timothy Petersen op de German Open vorige week is voor bondscoach Geoffrey Berens van de Karate Bond Nederland aanleiding geweest om hem op te nemen in de WK-selectie. In de individuele klasse tot 84 kilogram gaat de Veenendaler op het wereldkampioenschap Nederland vertegenwoordigen. 

Jeroen van der Veer

,,Met mijn bronzen medaille vorige week in Duitsland heb ik directe kwalificatie afgedwongen", aldus de karateka. ,,Daarnaast ben ik geselecteerd voor het landenteam toernooi."

FOCUS Toch ligt de focus van Petersen eerst op de Premier League van Tokyo. Deze wordt over drie weken gehouden. Daarna gaat de blik op Madrid, waar vier weken later het WK wordt gespeeld. Op dat toernooi hoopt de Veenendaler flink wat punten te bemachtigen om een stap dichter bij de kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2020 te komen.

TOPKLASSERING ,,Het WK kent in de reeks van kwalificatietoernooien voor de OS de hoogste wegingsfactor (12)", aldus Petersen. ,,Na het mislopen van EK-kwalificatie eerder dit jaar in mei was het nog spannend om WK-kwalificatie binnen te halen. Dat is met het brons van vorige week gelukt. Nu is het alles in het teken zetten om op het WK een topklassering neer te zetten."