• Jeroen van der Veer

Petersen begint op stoom te raken

VEENENDAAL Met zijn vizier op de Olympische Spelen in Tokio is Timothy Petersen met een tevreden gevoel teruggekeerd uit Turkije. De karateka wist daar de vierde ronde te bereiken tijdens de Katate1 van Istanbul. ,,Mijn vorm was al een stuk beter dan twee weken geleden in Duitsland."

 

Jeroen van der Veer

 

In de eerste rondes was Petersen te sterk voor karateka's uit Duitsland, Italië en Turkije. De Veenendaler -die in 2011 het toernooi van Istanbul op zijn naam schreef- werd in de vierde ronde uitgeschakeld door de Oekraïner Horuna. De gouden medaillewinnaar van de afgelopen World Games wist vervolgens in de kwartfinale te winnen van Japan maar verloor in de halve finale van de uiteindelijke winnaar uit Iran. Daardoor miste Petersen de strijd voor het brons.

 

,,Tegen de Oekraïner ging het gelijk op", blikt Petersen terug. ,,Het stond lang 0-0 en we konden ons geen straf meer voor passiviteit permitteren. Ondanks dat ik de volgende aanval van de Oekraïner wist te ontwijken werd toch een punt toegekend."

In de zoektocht naar herstel werd Petersen te gehaast en daardoor liep hij tegen nog twee scores aan. ,,Het is balen dat ik onnodig op achterstand kwam. Niet vanwege de 'misser' van de jury, maar omdat ik wist dat gezien het verloop van de wedstrijd het eerst volgende momentum in de vorm van een aanval beloond zou worden. Als ik het momentum herken om te ontwijken is het zaak om een volgend toernooi het momentum in een aanval om te zetten."

Door zijn gewonnen rondes grijpt de Veenendaler weer punten voor de Wereldranglijst. Mogelijk gaan daar op korte termijn nog meer bijkomen, want over twee weken staat Salzburg op het programma. ,,Het meest tevreden ben ik over mijn spelontwikkeling van de afgelopen twee weken. Nu moet ik deze lijn doortrekken."