• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Perfecte eerste helft van GVVV voldoende voor winst op Spakenburg

VEENENDAAL Op bijzondere wijze heeft GVVV afgerekend met Spakenburg. De ploeg van Niek Oosterlee was vooral in de eerste helft superieur en produceerde drie treffers. In de tweede helft deden de bezoekers nog wel wat terug, maar kwam de overwinning niet in gevaar: 3-2. 

Jeroen van der Veer 

Vanaf de allereerste minuut liet GVVV een voetbal zien waar voetballiefhebbers van smullen. De bal ging snel rond, er waren lopende mensen en het kreeg daarnaast ook genoeg mogelijkheden. Vooral werkpaarden Simon Brouwer en Danny de Leeuw lagen aan de basis van de comfortabele 3-0 voorsprong. Dit tweetal liep de longen uit hun lijf en daarop hadden de bezoekers geen antwoord. ,,We bleven maar gaan he", lachte Brouwer na afloop. ,,We zaten zo lekker in de flow, dat het ook allemaal vanzelf ging."

Waar GVVV wel vaker goed speelt, maar zichzelf niet beloond, was dat nu anders. Na een kwartier bleek Jeremy de Graaf het eindstation van een schitterende aanval. Dat hierbij de Spakenburgse goalie een enorme blunder maakte, was voor Brouwer bijzaak. ,,Had je gezien met hoeveel spelers we in hun zestien stonden? Daaraan kon je zien hoe gretig wij waren."

De galavoorstelling ging vrolijk door en zeven minuten na zijn eerste treffer, was De Graaf opnieuw de gevierde man. Spakenburg werd aan flarden gespeeld en via Brouwer kwam het zelfs op 3-0. ,,We belonen onszelf eindelijk. Duels met Spakenburg zijn door de geschiedenis met hen altijd speciaal en dan kan je net wat extra's geven. Dat is onverklaarbaar, maar wel een gegeven. We scoorden dan wel drie keer, maar we hadden er in de eerste helft ook vijf of zes kunnen maken."

Twintig seconde na rust deden de bezoekers iets terug en ging Spakenburg vol op de aanval. GVVV was wat zoekende, maar hield met hangen en wurgen toch stand. De 3-2, die viel in de blessuretijd, bracht daar geen verandering in. ,,Je merkte toch wel dat de eerste helft ons veel kracht heeft gekost. Daarom hebben wij de tweede helft op ervaring gespeeld. Af en toe liggen, de tegenstander irriteren en op balbezit spelen. Dat laatste ging niet heel goed, alleen dat maakt nu even niet uit. De punten zijn heerlijk en al helemaal als je ze tegen Spakenburg veroverd."