• ,,Ik weet zeker dat SVP voor veel spelers interessant kan zijn. -

    Ted Walker

Panter wil nu stappen zetten

VEENENDAAL Spelers van lagere elftallen eruit zien te vissen en deze onderbrengen bij het tweede van Panter, om vervolgens de stap naar het eerste te maken. Het is het ideaalplaatje dat de vierdeklasser momenteel voor ogen heeft. Een nieuw meerjarenplan, geschreven door de nieuwe technische man Gerard van de Pavert, moet ervoor zorgen dat jonge spelers de kans bij SVP krijgen.

Jeroen van der Veer

Het is nu nog een kleine droom, maar als het aan Van de Pavert ligt, is het straks de realiteit. De nieuwe technische man volgt Henne Taboas op en wil gaan inzetten op jeugdige spelers die bij hun vereniging buiten de boot vallen. ,,Sommige voetballers hebben jaren selectie gespeeld en moeten bij de senioren opeens in een lager elftal spelen omdat ze het eerste of tweede net niet halen. Juist dit soort spelers willen wij eruit pikken en bij ons een kans bieden."

DRUKKE TIJD Zelf voetbalt Van de Pavert sinds kort bij Panter in het vijfde en toen kwam de vraag van de voorzitter of hij wat voor de club wilde betekenen. Met een rugzak vol bagage als trainer en speler, greep de Veenendaler deze kans met beide handen aan. ,,Ik heb het hier goed naar mijn zin en wilde weer iets in het voetbal doen. Het trainerschap zag ik niet meer zitten, maar dit is een mooi alternatief."

Hij maakt momenteel overuren. Gesprekken met de huidige selectiespelers zijn geweest en daaruit kwam naar voren dat negentig procent blijft. Daarnaast is er ook gesproken met spelers uit het tweede elftal. ,,De afgelopen week ben ik minimaal vier dagen op de club geweest. Als er een speler meetraint, wil ik dat natuurlijk wel zelf even zien. Er gaat allemaal tijd inzitten, maar ik doe dat graag."

CREATIEF Met de aanstelling van Van der Pavert hoopt Panter een soort van inhaalslag te maken. Al jaren werkt het niet met jeugdelftallen, maar wil het nu wel graag aan de slag met talentvolle spelers. ,,De nieuwe trainer, Bertho van Neerbos, heeft in het verleden aangetoond jonge talenten de kans te geven in een eerste elftal. Dat gaat bij Panter ook gebeuren. Daarom weet ik zeker dat voor veel spelers deze club interessant kan zijn."

Aan het begin van het nieuwe seizoen moet er een A-selectie staan van zo'n twintig man, met het liefst drie doelmannen. ,,We willen ons in elke linie versterken met een ervaren speler", zegt de man die twintig jaar in het eerste van GVVV speelde. ,,Alleen wij zijn in Veenendaal nog de enige club die niet betaalt aan zijn voetballers en daarom moeten we creatief zijn. Dat is een flinke klus, maar die uitdaging gaan wij met liefde en veel energie aan."

STABIELE DERDEKLASSER Een stabiele derdeklasser is wat Panter in de toekomst wil worden en daarnaast zit het ook te filosoferen over een 'Jong Panter'. Het mag dan ook duidelijk zijn dat de club er alles aan doet om stappen vooruit te zetten. ,,Het huidige seizoen is eigenlijk wel gespeeld. We promoveren dit jaar niet en eruit vliegen kan ook niet. Daarom willen wij de derde klasse in. Dan speel je altijd ergens voor. Die weerstand is goed voor talenten."