• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Panter lijkt weg omhoog te hebben gevonden

VEENENDAAL Met tien man toch drie punten uit het vuur slepen; het mag duidelijk zijn dat ze bij Panter de weg omhoog hebben gevonden. Na de 2-1 overwinning op SKV viel het woord periodetitel zelfs eventjes, maar dat werd door aanvoerder Kevin van Offeren al snel de kop ingerukt. ,,Ach, je weet hoe we zijn...een beetje gek. Dat bedoelen we niet serieus."

 

Jeroen van der Veer

 

Het was voor de wedstrijd opnieuw een raar gezicht. Enkele vaste basisspelers moesten wederom een plekje bij de kantine opzoeken in verband met blessures en schorsingen, maar trainer Ronald de Roos wist alsnog elf fanatieke honden de wei in te sturen. Als een hecht collectief werd er gevochten en vooral in de tweede helft was er weer een beetje terug te zien van de ploeg die vorig jaar zo lang boven zijn stand leefde. ,,Het geloof keert terug", aldus Van Offeren. ,,Daarbij hielp de overwinning van vorige week, maar deze smaakt misschien nog lekkerder."

 

Met een 0-1 achterstand was het Dion Kroesbergen die geloof in een goed resultaat tegen SKV deed vergroten. De spits loerde al langer op een treffer, maar eenmaal één op één met de keeper was het in de tweede helft raak. De doelpuntenmaker was echter niet lang daarna opnieuw onderwerp van gesprek. 

Op de helft van de tegenstander was de aanvaller te laat en raakte hierbij een tegenstander. Waar iedereen dacht aan een gele kaart, hield de scheidsrechter een rode prent de lucht in. Hierdoor nemen de zorgen voor De Roos toe, want zijn spits zou ongetwijfeld enkele wedstrijden schorsing aan zijn broek krijgen. ,,Ik zag het niet, dus kan er niet over oordelen", aldus Van Offeren. 

 

Waar de aanvoerder wel over kon spreken was de schitterende 2-1. Na een prima aanval wist Juffer met de hak Reggi van den Heuvel te bereiken, die een kwartier voor tijd de voorsprong op het bord schoot. ,,Toen wij met tien man kwamen te staan, dacht ik dat het gedaan was. Toch hebben wij veerkracht getoond en keihard voor elkaar gewerkt. Deze overwinning is er echt eentje van het collectief. Na de 2-1 hebben we de boel op slot gegooid. Misschien niet mooi, maar wel succesvol."

Op de vraag of het lek boven is, begint Van Offeren te lachen. ,,Há, dat is echt zo'n standaard vraag he? Een zwaluw maakt nog geen zomer", countert hij dan ook vakkundig terug. ,,Maar zonder gekheid. We hebben elkaar vorige week de waarheid verteld en de neuzen staan weer dezelfde kant op. De geblesseerden keren ook weer langzaam terug, waardoor de concurrentie groter wordt. Ja, Panter is op de weg terug."