• Ted Walker

'Overlijden Perry van den Berg keiharde klap'

VEENENDAAL Het overlijden van Perry van den Berg is als een bom ingeslagen in de Veenendaalse sportwereld. Van den Berg was onder meer penningmeester bij de stichting Triatlon Veenendaal. Hij overleed vorige week maandag onverwachts overleden aan een hartstilstand. De verslagenheid bij de stichting is groot. ,,Dit is keihard binnengekomen. Hij was zo belangrijk voor ons."

Jeroen van der Veer

De 59-jarige Van den Berg, die in het verleden ook penningmeester was van het Veenendaalse VZC, overleed tijdens een vakantie op het Spaanse eiland Fuerteventura. ,,Iedereen is van de kaart door dit nieuws", aldus Maarten Elgersma, voorzitter van Triatlon Veenendaal. ,,Perry was een persoon die veelal op de achtergrond was, maar daardoor niet minder belangrijk. Het is een groot gemis en we zijn het nu in deze fase allemaal aan het verwerken."

De stichting Triatlon Veenendaal plaatste woensdag een in memoriam. ,,In de jaren onder zijn toezicht hoefden wij ons nooit zorgen te maken over de begroting. Elk jaar wist hij met een beperkt budget toch weer een fantastisch evenement neer te zetten'', aldus de stichting. ,,Perry was actief lid van VZC triatlon sinds 2010, maar daarvoor wist hij als penningmeester van VZC al een dreigend faillissement te voorkomen.''