• vlnr De Dolfijn, PSV en VZC

    HD
  • vlnr Saskia de Jonge, Marjolein Delno, Silke Holkenborg, Aniek van de Weerd, Josse Bergman, Evica Klok, Kirsten Verhalle, Bridget Vermeer, Femke Spiering en Maaike Issard

    HD
  • VZC voor start 10x100M vrije slag

    HD

VZC-zwemsters derde van Nederland

23-09-2019, 21:35 | Lezersnieuws | Harry

Het Nederlands kampioenschap estafettezwemmen is traditioneel de start van het zwemseizoen. In het Pieter van den Hoogenbandstadion zwommen afgelopen zondag de beste verenigingen in estafetteverband tegen elkaar. 

De dames seniorenploeg van VZC veroverde net als vorig jaar een derde plaats achter PSV uit Eindhoven en De Dolfijn uit Amsterdam. In de ploeg van PSV zwommen maar liefst vier WK-deelneemsters. Daaronder Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk. Ook Marjolein Delno van VZC was afgelopen zomer present op het WK in Zuid-Korea. Samen met EJK-deelneemster Femke Spiering en oud EJK-zwemster Silke Holkenborg zorgden zij voor de “ruggengraat” van het team dat uit 10 zwemsters bestond. Delno en Holkenborg kwamen beiden vijf keer aan de start. Spiering vier keer. De overige plaatsen in de diverse estafettes werden ingenomen door Josse Bergman, Maaike Issard, Kirsten Verhalle, Bridget Vermeer, Aniek van de Weerd, Evica Klok en oud Olympiër Saskia de Jonge.

Op de 4x100M vlinderslag zwommen Spiering, Delno, Holkenborg en Issard naar tweede plaats, achter PSV maar voor De Dolfijn. Op de 4x100M rugslag, in de samenstelling Bergman, Delno, Spiering en Holkenborg, werd net als op de 10x100M vrije slag een derde plaats behaald. 

In de ochtend zwommen de beste junioren van Nederland tegen elkaar in estafetteverband.De meisjes junioren 2 met Robin Vermeer, Noa Ottens, Charlotte Plomp en Vera van der Meer behaalden het beste resultaat. Zij werden vijfde.

Alle vier de meisjes vulden ook een keer een estafette bij de meisjes junioren 4 aan. Daarin zwommen steeds Bridget Vermeer, Evica Klok en Manon Kooij. Die meisjes eindigden in hun leeftijdsgroep op een zevende plaats.

De jongste meisjes minioren 5 met Elin Diteweg, Kim Bouman, Yfke van der Leij, Anouk Molenberg en Mandy Berndsen, eindigden net als de jongens in de jongste categorie minioren 6 op een 14e plaats. De jongens van VZC zwommen in de samenstelling Rijk Leenders, Pelle Schrieken, Stefan van de Meer en Bart Stuivenberg.