• Tim van Offeren kun je bij bijna elke club tegenkomen, maar in Sporthal West is de kans net wat groter.

    Privébezit Tim van Offeren

'Ik wil graag sfeer zien en voelen'

VEENENDAAL Er zijn in Veenendaal maar weinig sportvelden die Tim van Offeren niet gezien heeft. De inwoner van de gemeente is sportliefhebber in hart en nieren en support meerdere verenigingen. Of het nou bij voetbal is of volleybal, bij waterpolo of tennis; Van Offeren geniet van elke zaterdag. ,,Want zaterdag is sportdag; heerlijk."

Jeroen van der Veer

De inmiddels 29-jarige leraar weet niet anders of zijn zaterdag bestaat uit sport. Het maakt hem daarbij niet uit welke, als het maar op een redelijk niveau is. Zelf beoefende hij judo en inmiddels tennis en volleybal, maar kijken doet hij vrijwel overal. Hij is dan ook een graag geziene gast bij de verenigingen in Veenendaal en ook daarbuiten weten ze inmiddels wel wie Van Offeren is.

SPEAKER Dat komt vooral door zijn fanatisme. Niet alleen zijn uitstraling werkt aanstekelijk, ook zijn stem laat hij graag horen. ,,Op een goede manier hoor", zegt de goedlachse Van Offeren direct. ,,Als ik ergens ben, wil ik gewoon graag sfeer zien en voelen. Uiteindelijk maakt dat de wedstrijd, vind ik. Nou, dan doe ik daar toch mijn best voor."

Zo is hij meerdere seizoenen speaker geweest bij VCV en ook bij waterpolovereniging VZC weet men Van Offeren te vinden als er extra sfeer nodig is. ,,Dit seizoen ben ik voor het eerst geen vaste speaker meer bij VCV. Dat is om één reden; nu heb ik nog meer vrijheid om mijn wedstrijdjes uit te kiezen. Als ik nu naar waterpolo wil in plaats van volleybal, kan dat."

LIEVELINGSSPORT Het is dan ook moeilijk om Tim van Offeren een supporter van één vereniging te noemen. Zo is hij overdag vaak bij DOVO of GVVV te vinden, bekijkt hij daarna de volleybalwedstrijd van de VCV-vrouwen en daarna bij de waterpolomannen van VZC of de volleybalmannen van VCV. ,,Volleybal is wel mijn lievelingssport, maar ik kan ook genieten van een goede voetbalwedstrijd. Mij zie je niet snel bij Panter, want ik vind niveau wel belangrijk. Maar mocht De Merino's straks tegen VRC spelen, sta ik sowieso langs de kant."

Echt voetbalverstand heeft Van Offeren niet en je moet bij hem dan ook niet aankomen met de vraag welke formatie een bepaalde ploeg speelt. ,,Dat interesseert mij ook helemaal niet. Ik wil gewoon opgaan in de emotie van het spel en genieten van hoogtepunten."

ONTMOETINGSPLEK Sporthal West speelt een belangrijke rol op de zaterdagmiddag van Van Offeren. De hal is niet alleen de thuisbasis van de volleyballers, maar ook een plek waar de Veenendaler graag komt. ,,Ik zie dat als ontmoetingsplek. Een ruimte waar ik vaak met vrienden afspreek en een drankje drink."

VERSLAAFD Het gesprek met Van Offeren wordt afgebroken omdat de training van VCV begint. Ja, ook daar is hij te vinden. Op een maandagavond. ,,Ik leer ervan. Niet alleen van het spelletje, maar ook op menselijk vlak. Hoe gaat de trainer/coach om met bepaalde zaken. Dat vind ik interessant om te zien en daarom ga ik inderdaad op een maandagavond naar West. Ja, het klopt dus echt: ik ben misschien wel sportverslaafd. Maar zeg nou eerlijk: het is toch ook machtig mooi?"

In de rubriek De Supporter komen de fanatiekste supporters van sportverenigingen uit Veenendaal aan het woord. De mensen die hun club in weer en wind steunen en geen wedstrijd overslaan. Ken jij iemand die ook goed in deze rubriek past, laat het ons weten. Mail je suggestie naar veenendaalse.krant@bdu.nl

Label:

De Supporter