• Jeroen van den Berg

Oussama el Azzouzi leeft zijn droom

VEENENDAAL Soms heb je op het voetbalveld een speler rondlopen waarbij het talent eraf spat. Bij voetbalclub DOVO is dat Oussama el Azzouzi en met zijn 16 jaar mag hij met recht het stempel 'talent' dragen. Dat is bekend bij de KNVB en ook diverse profclubs hebben hem op de radar. ,,Ik blijf er rustig onder", aldus de tweedejaars B-junior die al meetraint met de A-selectie. ,,Ik moet mijn voeten laten spreken."

Jeroen van der Veer

Wie de lange middenvelder spreekt, zou niet denken dat er een 16-jarige jongen voor hem of haar staat. De inwoner van Veenendaal is zelfverzekerd, heeft zijn woordje klaar en laat zich door niets of iemand afleiden. Dat moet ook wel, want de tiener is bezig met zijn droom waar te maken. ,,Ik leef als een profvoetballer. Ga niet uit, rook en drink niet en wil alles ervoor geven."

ZAKELIJK Die instelling heeft het talent al ver gebracht. Nadat hij eerder al in de jeugdopleiding van Vitesse zat, is hij nu als DOVO-speler vol in the picture. Hoofdtrainer Gert Kruys haalde hem bij de A-selectie en hierdoor kan El Azzouzi zijn speelminuten in het tweede maken. ,,Ik leer veel van die ervaren jongens. Vooral het volwassen voetbal krijg ik door hen beter onder de knie."

Want geef de rechtsbenige speler een bal en hij doet er wat leuks mee. Een panna, een schijnbeweging of een schitterende steekbal? El Azzouzi doet het bijna met zijn ogen dicht. ,,Lekker pielen met die bal. Dat vind ik leuk. Toch kan dat niet altijd meer en moet je voor de zakelijke oplossing kiezen. Dat leer ik nu en ik merk dat ik daar grote stappen in maak."

DEBUUT Afgelopen week ontving Oussama El Azzouzi een brief van profclub NEC met de vraag of hij op 6 december een stagewedstrijd kon spelen. Natuurlijk was zijn antwoord ja, maar de mogelijkheid bestaat dat hij straks moet kiezen. ,,FC Utrecht heeft zich nu ook bij DOVO gemeld. Hoe alles gaat lopen? Ik weet het echt niet. Ik laat het allemaal op mij afkomen."

Toch heeft hij ook nog een ander doel. Zijn officiële debuut bij het eerste van voetbalvereniging DOVO is er nog niet geweest en dat wil hij wel graag. ,,Ik heb wel al drie keer op de bank mogen zitten en dat voor een zestienjarige. Daar ben ik de vereniging dankbaar voor, want ze begeleiden mij erg goed. Vooral trainer Gert Kruys is goed met jonge spelers. Mijn kans komt vast nog wel."

PUBLIEK VERMAKEN Eerder wees de Veenendaler profclubs De Graafschap en Go Ahead Eagles al af en als geen ander wordt er beseft dat er ogen op hem gericht staan. Zo is El Azzouzi ook onderdeel van het KNVB-jeugdplan en is hij daarbij doorgedrongen tot de twintig beste spelers. ,,Dat is natuurlijk allemaal leuk, maar ik moet mijn voeten laten spreken. Ik ben iemand die het publiek wil vermaken en plezier heeft in het voetbal. Zolang ik dat blijf doen, komt de rest vanzelf."

Tot die tijd blijft hij als B-junior zijn minuten maken in het tweede van DOVO en hoopt de middenvelder dat zijn droom werkelijkheid wordt. ,,Ik heb er alles voor over."