• Peter van Veen

Oranje speelt EK-kwalificatie duel in Valleibad

VEENENDAAL De Nederlandse waterpolomannen spelen zaterdag 24 februari om 14.30 uur een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen in zwembad De Vallei in Veenendaal. De organisatie van de wedstrijd is een samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB), VZC en Team Veenendaal.

De KNZB vraagt VZC regelmatig voor de organisatie van internationale waterpolowedstrijden. ,,Het is mooi dat de KNZB tevreden is over de organisatie hier in Veenendaal. En het is goed om te zien dat we met vrijwilligers deze mooie evenementen naar Veenendaal kunnen halen", aldus Erik van de Weerd van VZC.

SAMENWERKING De kwalificatiewedstrijd is een samenwerking tussen de KNZB, VZC en Team Veenendaal. ,,We werken graag samen om dit soort topwedstrijden naar Veenendaal te halen. Het is een visitekaartje voor Veenendaal als sportstad. De KNZB heeft vertrouwen in VZC en vanuit Team Veenendaal ondersteunen we graag", aldus Sjoerd van Stokkum, woordvoerder van Team Veenendaal.

GEEN ONBEKENDE De assistent-bondscoach van de Nederlandse waterpolomannen is geen onbekende. De Veenendaalse Harry van der Meer is vanaf 1 augustus 2017 assistent-bondscoach van de Nederlandse waterpolomannen. De oud-international en drievoudig Olympiër werd opgeleid bij VZC, woonde jarenlang in Italië, maar is terug op Nederlandse bodem: ,,Na twintig jaar Italië is het wel weer even wennen, maar ik heb het goed naar mijn zin bij de KNZB. Dat de eerste kwalificatiewedstrijd in Veenendaal is, heeft iets speciaals. Ik ben hier als waterpoloër opgegroeid en om nu dan in Veenendaal te spelen is fantastisch. Mooier en leuker kan het voor mij niet!"

KAARTVERKOOP De kaartverkoop van de wedstrijd start op woensdag 13 december via de ticketshop van de KNZB.